Roda wil Zhukov definitief naar Kerkrade halen

Georgiy Zhukov speelt mogelijk ook komend seizoen in het geel en zwart. De middenvelder is momenteel nog eigendom van Standard Liège, maar de Luikenaren zijn met Roda JC Kerkrade in gesprek over een definitieve overgang van de speler naar Zuid-Limburg.

Dat melden verscheidene media maandag. Zhukov speelde sinds januari van dit jaar al op huurbasis in dienst van de Koempelclub en maakte daarin een overwegend positieve indruk. De Belg met Kazachstaanse wortels werkte 16 duels af en kwam daarin tot één goal en één assist. Hij hervatte vorige week de voorbereiding op het nieuwe seizoen desalniettemin bij Standard, de club waar hij een tot medio 2017 lopend contract heeft. Uitzicht op speeltijd bij de Rouches is er vooralsnog echter niet, waardoor de Belgische clubleiding bereid is om met Roda JC in onderhandeling te gaan over een transfer.

De 21-jarige Zhukov liet vorige week tussen neus en lippen door al doorschemeren dat er een reëele kans is dat hij komend seizoen niet in Luik speelt; “Het is nog niet zeker dat ik bij Standard blijf”, meldde de tweevoudig Kazachstaans international op zijn Facebook-pagina. De Roda-clubleiding is duidelijk gecharmeerd van de middenvelder, die met zijn dynamische box-to-box-spel absoluut een meerwaarde had voor de Eredivisionist.

Eerder wist Roda, dat nauwe banden onderhoudt met de clubleiding van Standard, al Martin Milec opnieuw vast te leggen. Hij speelde net als Zhukov een halfjaar op huurbasis in het Parkstad Limburg Stadion, en wordt voor het komende seizoen opnieuw geleend. De Kerkradenaren hopen Zhukov voor meerdere seizoenen te contracteren.

Foto: Pro Shots

Comments (54)

Comments are closed.