Maecky Ngombo verruilt Roda JC voor Fortuna Düsseldorf

Maecky Ngombo heeft een nieuwe club gevonden. De man die afgelopen jaar vanuit Jong Roda JC doorstroomde naar het eerste elftal tekent bij Fortuna Düsseldorf.

Ngombo werd vorig jaar gescout door Eric van der Luer en kwam zodoende terecht in zijn team, de beloften van Roda JC. De spits maakte binnen no time naam als ‘supersub’, door na de winterstop in zes duels vier maal het net te vinden. Hiervoor had hij slechts 85 minuten speeltijd nodig. Met deze doelpunten bezorgde hij Roda eigenhandig vijf punten, die later van levensbelang bleken in de strijd om direct lijfsbehoud. In de laatste wedstrijden van het seizoen stokte de productie echter.

De Kerkradenaren traden uiteraard in onderhandeling met de Belg, maar tot een akkoord kwam het niet. Sterker nog, de besprekingen mondden uit in een hoop gesteggel over en weer. Roda maakte bekend dat Ngombo en zijn zaakwaarnemer “exorbitant hoge eisen” op tafel hadden gelegd en dat er daarom geen overeenkomst werd bereikt. De spits zelf liet echter andere geluiden horen via zijn Twitter-account. “Ton Caanen is the real problem, not me”, was een tweet van hem, en hij retweette een ander bericht met “Fuck Ton Caanen” daarin.

Vanochtend maakte Ngombo via zijn Instagram-account definitief te vertrekken bij Roda JC en nu blijkt waarom: hij heeft een nieuwe club gevonden. Bij Fortuna Düsseldorf tekent hij een contract tot medio 2018. Hij vertrekt dus transfervrij naar de club uit de 2. Bundesliga. “Ik ben erg gelukkig om bij Fortuna te tekenen. Dit is een nieuw hoofdstuk en ik kijk erg uit naar de training van maandag.” De spits hoopt met zijn snelheid van waarde te zijn voor de club, “die een mooie historie heeft”.

Ook de club is blij met de komst van Ngombo. “Hij is snel, groot en heeft een enorme potentie”, aldus trainer Friedhelm Funkel. “We zijn dan ook content met zijn keuze voor Fortuna.”

Foto: Pro Shots

Comments (18)

Comments are closed.