Roda wint geel-zwarte burenruzie in eigen huis

Op de jaarlijkse Open Dag heeft Roda JC het oefenduel tegen Alemannia Aachen gewonnen. De Kerkradenaren waren met 1-0 de sterkste in het Parkstad Limburg Stadion. Mitchel Paulissen nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening.

In de eerste helft was Roda, dat zonder de geblesseerden Brouwers, Kum, Gullón, Van Son, Schahin en de nog niet fitte Boysen aantrad, de gevaarlijkste ploeg van de twee. Het leek al binnen het kwartier op voorsprong te komen. Een puntgave steekbal van Daniel de Silva werd op waarde geschat door Rosheuvel, die pech had dat zijn prima poging via de paal terug het veld in kaatste. Met Rosheuvel hebben we direct de meest aanwezige speler van de eerste helft genoemd, want hij was bij vrijwel iedere Roda-mogelijkheid betrokken. Zijn voorzetten werden echter niet afgerond door Palacios, De Silva en Blättler. Aan de andere kant trof Jerome Propheter namens Alemannia de paal. Daryl Werker moest geblesseerd voortijdig de strijd staken.

Na de theepauze kwam het duel meer in evenwicht, temeer doordat Roda er maar moeizaam in slaagde om haar aanvallers van aanvoer te voorzien. Desalniettemin was het wederom Rosheuvel die voor de meeste dreiging zorgde, waar onder meer Adil Auassar en Frederic Ananou er niet in slaagden om het Alemannia-keeper Nagel lastig te maken. Met nog zo’n twintig minuten spelen lag de 1-0 er dan toch in; invaller Mitchel Paulissen profiteerde van slordig Aachens balverlies, en schoot beheerst de bal in het netje. In de slotfase kreeg Roda-spits Mytides op aangeven van diezelfde Paulissen de kans om de score te verdubbelen, maar opnieuw bleek Nagel een sta-in-de-weg; in de tegenaanval redde collega Van Leer uitermate knap op een vrije kans voor Alemannia-aanvaller Odagaki, waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. In blessuretijd had Van Leer eveneens een antwoord paraat op de laatste dreigende Alemannia-inzet.

Roda vervolgt, na 5 zeges in 5 duels, haar oefencampagne over exact een week. Op het veld van De Treffers in Groesbeek speelt het dan een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Engelse Fleetwood Town (League One)

Opstelling Roda JC: Van Leer – Milec, Ananou, Werker (30′ Stassar), Van Peppen (64′ Yasar) –  Noor, Van Hyfte (64′ Rutjes) – Rosheuvel, De Silva (64′ Paulissen), Blättler (46′ Auassar) – Palacios (46′ Mytides)

Foto: Paulissen schiet de 1-0 voorbij doelman Nagel. (Roda JC Live)

Comments (35)

Comments are closed.