Roda wint niet van De Graafschap door slechte tweede helft

Roda JC Kerkrade heeft zondagmiddag niet weten te winnen van De Graafschap. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 1-1 door doelpunten van Van Hyfte en Tarfi.

Roda kwam matig uit de startblokken, maar kwam na 11 minuten wel op 1-0. Een slechte pass werd onderschept door Mitchel Paulissen, die snel handelde en Van Hyfte vrij voor Jurjus zette. Die bleef koel en scoorde de openingstreffer.

Voor de rest werd de eerste helft vooral de helft van scheidsrechter Van de Graaf. Met tal van dubieuze beslissingen onderscheidde hij zich op negatieve wijze. Van De Graafschap werd buiten kleine kansen in de eerste helft en één schot naast niets vernomen. 

Demouge kopte wel nog op de lat en werd neergehaald toen hij doorgebroken was. Straalman ontving hier voor echter slechts de gele kaart.  

In de tweede helft kregen de 11.075 toeschouwers echter een heel ander Roda te zien. De Kerkradenaren kwamen er totaal niet meer aan te pas en De Graafschap kreeg kans op kans. 

Verbist werd al na acht minuten verslagen door een vrije trap van Tarfi, die in de andere hoek belandde dan de goalie verwachtte. Voor de rest mocht Roda van geluk spreken dat De Graafschap niet nogmaals scoorde.

De Kerkradenaren kregen nog twee goede kansen via Demouge en Lagouireh, maar beiden stuitten op Jurjus. 

Door het gelijkspel blijft Roda JC Kerkrade steken op de derde plaats in de Jupiler League.

Foto: Roda JC Live