Roda wint ook derby in Sittard

Roda JC heeft op bezoek bij Fortuna Sittard met 0-2 gewonnen. Nayib Lagouireh en Johan Plat waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

In de eerste helft was Roda heer en meester. De Kerkradenaren domineerden het veldspel tegen de thuisploeg, die zich op enkele spaarzame uitbraken na moest beperken tot verdedigen en daar ook een aanzienlijk aantal overtredingen voor nodig had. Roda kwam al na 10 minuten op voorsprong: Nayib Lagouireh zag zijn eerste doelpoging nog geblokt worden, maar in de rebound kon hij simpel raak schieten. In het vervolg van het eerste bedrijf kregen de bezoekers nog enkele grote mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de Fortuna-defensie kon blij zijn dat het vizier bij met name Mitchel Paulissen (hij miste voor een leeg doel) en Johan Plat niet op scherp stond. Daarnaast keepte Ferhat Kaya zeer attent in het Sittardse zestienmetergebied.

Fortuna opende dreigend in de tweede helft, maar Roda nam al snel het heft in handen. Eerst had Kaya nog een fenomenale reflex in huis om Frank Demouge via de lat van scoren af te houden, maar nog geen minuut later was de keeper verslagen toen Johan Plat op knappe wijze bij de tweede paal een voorzet van Tom van Hyfte binnenwerkte. Fortuna zocht daarop wat meer de aanval, maar Vlug en vooral Waalkens lieten goede mogelijkheden onbenut. In de slotfase kwam invaller Schreurs vrij voor doelman Kaya, maar de keeper voorkwam een derde Kerkraadse treffer.

10′ 0-1 Nayib Lagouireh
51′ 0-2 Johan Plat

Opstelling Roda JC: Verbist – Rutjes, Biemans, Ramos, Van Peppen – Pluim, Van Hyfte, Paulissen – Lagouireh, Demouge, Plat

Comments are closed.