Biemans: “Ik ben blij om terug te zijn”

Vlak voor de transferdeadline maakte zijn komst de weg vrij voor Timo Letschert om te verkassen. Bart Biemans was de broodnodige verdediger, die er bij moest komen sinds Letschert aanstuurde op een vertrek. De Belg is blij om terug te zijn in Kerkrade.

“In het begin van het seizoen heb ik een paar weken meegetraind. Dat verwaterde op een gegeven moment, maar ik heb wel nauw contact gehouden met de club.” Op een gegeven moment leek Biemans te verkassen naar N.E.C., maar die transfer ketste op het laatste moment af, omdat het gevoel van de verdediger zelf niet goed was. “De laatste week ging het hier heel snel; daar sprak wel vertrouwen uit.”

Trainer René Trost is ook blij met de komst van Biemans. “We wilden niet wachten totdat er op het laatste moment iemand zou vertrekken, want dan zouden we niks meer kunnen. We hebben Bart gewoon benaderd. Hij past bij ons en is een welkome vervanger voor Timo. Ik denk zelfs dat Bart in deze groep beter past.”

Biemans heeft, net als de rest van de club, maar één doel en dat is onmiddellijk terugkeren naar de Eredivisie. “Ik hoop op een fantastisch seizoen en promotie met z’n allen. Daar heb ik een goed gevoel over; ik ben ook blij om hier weer te zijn. Volgens mij hebben we een heel goede groep, die het goed met elkaar van vinden. Wij kunnen voor elkaar werken en dat is heel belangrijk in de Jupiler League. Dan hoop ik volgend jaar weer met Roda in de Eredivisie te spelen.”

De verdediger zou eerst geschorst zijn tegen MVV, maar bleek toch te kunnen spelen. De club wist namelijk niet dat de schorsing al uitgezeten was. “We wisten zelf niet eens dat die schorsing er niet meer was. Daar zijn we op geattendeerd door de KNVB, waarvoor ik ze een compliment moet geven, en dat doe ik niet zo vaak”, aldus Trost.

Foto: VI

Comments are closed.