Roda wint van Willem II, maar is nog niet veilig

In een heel matige wedstrijd heeft Roda JC Kerkrade zondagmiddag 1-0 gespeeld tegen Willem II. Abdul Ajagun scoorde. Door de uitslagen op andere velden is dit niet genoeg voor handhaving.

Kansen om de score te openen waren er in de eerste helft voor Roda. De Kerkradenaren waren in eigen huis de betere ploeg, waarbij de beste kans er was voor Abdul Ajagun. Tot scoren kwam men echter niet.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld volledig omgekeerd. Willem II nam vanaf het begin het initiatief. Het duurde een tijd totdat daar echt kansen uit kwamen, maar uiteindelijk moest Benjamin van Leer twee keer redden in een 1-op-1-situatie. Dat deed de doelman uitstekend.

Roda wist daar niets tegenover te zetten en creëerde geen enkele echte kans. Slechts enkele afstandsschoten werden geproduceerd, waarvan een groot deel door de ingevallen Badibanga. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd kwam uit het niets een voorzet van Martin Milec aan, en voor Ajagun was het een koud kunstje om die binnen te knikken.

Door de overwinningen van Sparta en N.E.C. valt de beslissing pas volgende week.