Voorbeschouwing | Roda sluit 2019 af in de Flevopolder

Vrijdagavond speelt Roda JC Kerkrade zijn laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2019. In Flevoland begint de tweede helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen Almere City FC. Roda JC Live blikt vooruit op de wedstrijd.

Op koers voor de play-offs

Na negentien wedstrijd bezet Almere City de negende positie op de ranglijst. Aan het eind van de rit geeft deze plek recht op deelname aan de play-offs om promotie, door de goede prestaties van Jong Ajax. Desondanks namen de Flevolanders eind november afscheid van hoofdtrainer Robert Molenaar. Het ontslag kwam voort uit “tegenvallende resultaten, de manier van spelen en een gebrek aan progressie”, aldus de club. Ole Tobiasen, die onder Molenaar assistent was, maakt het seizoen af als hoofdtrainer.

De laatste weken boekt Tobiasen resultaten met zijn ploeg. In het oog springt de knappe 2-3-overwinning op bezoek bij N.E.C. Een week eerder werd in eigen stadion afgerekend met TOP Oss. In het kleine stadion in Almere ligt sinds dit jaar overigens natuurgras. In het oog springt met name de voorhoede, die bestaat uit twee spelers die elkaar goed aanvullen. De bonkige Thomas Verheydt ziet Nick Venema naast zich. Almere City huurt de rappe spits van FC Utrecht. Beide spelers wisten in de voorbije twee wedstrijden het net te vinden.

Eerder dit jaar…

Roda JC en Almere openen vrijdagavond de tweede seizoenshelft tegen elkaar. In Kerkrade openden beide ploegen in augustus ook de competitie bij elkaar. Toen werden de punten gedeeld, want zowel Roda als Almere troffen eenmaal doel. In een zeer vermakelijke wedstrijd kwamen de Flevolanders op voorsprong door een doelpunt van Youri Loen. Namens Roda JC zorgde Mitchel Keulen direct na rust voor de verdiende gelijkmaker.

Toentertijd kon Roda nog niet beschikken over Iké Ugbo, die nog niet wedstrijdfit was. Bij Almere was Nick Venema op dat moment nog niet toegevoegd aan de selectie. Beide ploegen hebben sindsdien dus absoluut een aanvallende impuls gekregen.

Wedstrijdinformatie

Almere City wordt geteisterd door een ware blessuregolf. Ole Tobiasen kan geen beroep doen op doelman Agil Etemadi, verdedigers Joedrick Pupe, Dico Koppers, Bram van Vlerken en Nicky van Hilten, middenvelder Tim Receveur en aanvallers Jelle Goselink en Ilias Alhaft. Bij de overwinning tegen N.E.C. zijn er echter geen slachtoffers gevallen en dus lijkt het onwaarschijnlijk dat Tobiasen wijzigingen gaat doorvoeren. Het kenmerkende 4-4-2-systeem blijft dan gehandhaafd.

Verwachte opstelling Almere City FC: Smits – Hammouti, Balker, Mirani, Blackson – Efmorfidis, Kip, Bensabouh, Loen – Venema, Verheydt. 

Het is nog onduidelijk of Jean-Paul de Jong weer een beroep kan doen op Iké Ugbo. De spits ontbrak tegen sc Heerenveen vanwege een blessure. Als de spits opnieuw afwezig is, zal Mart Remans waarschijnlijk weer in de aanval starten. Ook is het afwachten of De Jong de voorkeur geeft aan Yann Bisseck boven Niels Verburgh. De verdediger werd tegen Heerenveen gespaard.

Verwachte opstelling Roda JC Kerkrade: Muyters – Schlösser, Werker, Bisseck/Verburgh, Van Eijma – Rösch, Klaasen, Souren – Croux, Ugbo/Remans, Alberg.

De wedstrijd staat onder leiding van Luca Cantineau en begint om 20:00 in het Yanmar Stadion.

Foto: Roda JC Live