Rosheuvel en Weghorst ontbreken bij Roda JC – AZ

Mikhail Rosheuvel en Wout Weghorst zijn beiden geschorst bij de volgende competitiewedstrijd van hun ploegen, Roda JC – AZ. De spelers moeten toekijken naar aanleiding van hun kaarten in de elfde speelronde.

Rosheuvel pakte zaterdagavond de tweede rode kaart uit zijn profcarrière, door een onbesuisde tackle in te zetten op El Azzouzi (Excelsior). Na de rode kaart verloor Roda JC deze wedstrijd met 1-0. De vleugelspeler is nu twee wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Hierdoor mist hij alleen het treffen met AZ.

Aan de kant van AZ is Wout Weghorst geschorst. De spits was sowieso al geschorst door zijn gele kaart, al vroeg in de wedstrijd tegen Willem II, maar besloot voor de zekerheid rood te pakken. Hij mag ook op de tribune plaatsnemen. Over de rode kaart van Weghorst was nogal wat te doen: zo zou Kevin Blom vlak na zijn eerste gele kaart al hebben gezegd ‘dat hij hem zijn tweede zou gaan geven’. Ook was het maar zeer de vraag of het wel hands was, waarvoor Weghorst zijn tweede gele kaart kreeg.

Het is hoe dan ook niet mogelijk om in beroep te gaan tegen de schorsing van één wedstrijd.