Schahin brengt Roda overwinning in Helmond

Roda JC heeft de eerste wedstrijd van het tweeluik met Helmond Sport winnend afgesloten. In het Lavans Stadion was de eindstand 0-1 door een doelpunt van Dani Schahin.

De bezoekers begonnen ondermaats aan het treffen met de Brabantse gastheren. Al snel kreeg Tije ten Den, de spits van Helmond, de eerste kans en niet veel later dook hij weer in kansrijke positie op voor doelman Benjamin van Leer. Ook Robert Braber wist een kans niet te verzilveren. De grootste mogelijkheid van de Helmondenaren was echter voor Bourdouxhe, na knullig balverlies van Beni Badibanga. Benjamin van Leer redde op stijlvolle wijze. In de eerste helft wist Roda hier niets tegenover te zetten, op een hoop gepakte gele kaarten na. Het gehele middenveld van de Kerkradenaren werd in de eerste helft door Martin van de Kerkhof op de bon geslingerd.

In de tweede helft begon Roda wat sterker, maar toch kwam de voorsprong enigszins uit het niets. Na tien minuten kwam de bal na een aardige actie van Mikhail Rosheuvel met wat geluk terecht bij Dani Schahin. Voor hem was het een koud kunstje om het leer van een meter tegen het net te schieten.

Niet lang daarna werd het echter alsnog bibberen en beven voor de vele Roda-supporters, want Adil Auassar moest inrukken met een directe rode kaart. Die straf was aan de zware kant, al was de overtreding van de gelegenheidsverdediger wel erg ongelukkig en onbesuisd. Daarna werden de sluizen dichtgegooid bij Roda en werd Helmond ook nauwelijks meer gevaarlijk. Het duel kabbelde rustig richting het eind toe en dus weet Roda, net als twee jaar geleden, haar eerste uitwedstrijd in de Jupiler Play-offs te winnen.

Zondag om 12:30 volgt de returnwedstrijd in Kerkrade.