Schreurs goudhaantje van winnend Roda in Den Bosch

Roda JC heeft haar 4 wedstrijden durende zegeloze reeks zaterdag ten einde gebracht. Op bezoek bij de nummer 12 van de Jupiler League, FC Den Bosch, werd er met 0-1 gewonnen. Danny Schreurs was verantwoordelijk voor de enige treffer in Stadion De Vliert.Roda JC, waar Martijn Monteyne, Henk Dijkhuizen en Danny Schreurs in het basiselftal startten, had in de eerste helft het betere van het spel. Desalniettemin hadden de Kerkradenaren al na 15 seconden op achterstand kunnen staan; gelukkig voor de geel-zwarten belandde de kopbal van Den Bosch-aanvaller Maatsen op de paal. Het team van René Trost kreeg daarna een flink aantal corners, maar daar werd geen rendement uit gehaald. Na een dik half uur stond er toch een 0-1 stand op het scorebord. Een lange inworp van Henk Dijkhuizen belandde via Frank Demouge en Tom van Hyfte bij Danny Schreurs, die op technisch fraaie wijze de bal met de hak in het doel werkte. De geboren Maastrichtenaar is op het moment de man in vorm bij de Limburgers, want afgelopen maandag kende hij tegen Telstar al een sterke invalbeurt met een doelpunt én een assist.

In de tweede helft dachten de gasten op 0-2 te komen, maar helaas maakte Biemans zijn treffer vanuit buitenspelpositie, waarna het doelpunt logischerwijs werd afgekeurd. De thuisploeg zocht in het vervolg van het duel steeds meer de aanval en was via opnieuw Maatsen dichtbij een doelpunt, maar via het lichaam van Verbist en wederom de paal werd de gelijkmaker voorkomen. Roda kwam er zo nu en dan wel uit, maar moest zich in het tweede bedrijf vooral beperken tot het verdedigen van de voorsprong. De defensie van de Kerkradenaren, onder leiding van doelman Bram Verbist en de overtuigende Arjan Swinkels, slaagde er ook in de slotfase in overeind te blijven, waardoor voor het eerst sinds 6 februari weer eens ‘de nul’ werd gehouden. 0-1 was dan ook de eindstand in Den Bosch.

Door de overwinning behoudt Roda JC de derde plek op de ranglijst in de Jupiler League. De manschappen hebben na 31 wedstrijden 58 punten vergaard. Vanwege de interlandweek spelen de Kerkradenaren pas over twee weken hun volgende duel; op vrijdag 3 april komt Achilles ’29 op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion.

FC Den Bosch – Roda JC Kerkrade 0-1 (0-1).
Goal: ’32 Schreurs (RJC)
Gele kaart: Boulghalgh, Thomassen (DBO)
Opstelling Roda JC: Verbist – Monteyne, Biemans (’77 Werker), Swinkels, Van Peppen – Dijkhuizen, Faik, Van Hyfte – Schreurs (’87 E. Gyasi), Demouge, Paulissen (’71 R. Gyasi).

Foto: Roda JC Live.

Comments (1)

  1. eindelik weer ‘ns ’n euverwenning
    Weliswaar minimaal
    sjiek veur Danny

Comments are closed.