Sterke comeback levert Roda punt op tegen De Graafschap

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen De Graafschap. De koploper kwam op voorsprong door een treffer van Javier Vet. In de tweede helft scoorde Iké Ugbo de gelijkmaker.

Na een minuut stilte voor het overleden clubicoon Hens Fischer, startte de wedstrijd tussen de nummer achttien en de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Buiten een kopbal van Ralph Seuntjens vielen er geen kansen te noteren, totdat Javier Vet na een kwart wedstrijd de openingstreffer tegen de touwen schoot. Zijn inzet, uit een vrije trap, werd eerst nog van de lijn gehaald, maar in tweede instantie trof Vet doel.

Het leek het teken voor Roda JC om wakker te worden, want snel na de goal testte Jordy Croux doelman Hidde Jurjus voor het eerst. Die pareerde de uithaal van de rechtsbuiten echter prima. In de tweede helft zette Roda uiteindelijk echt aan, wat leidde tot de gelijkmaker van Iké Ugbo. Na een prima voorzet van Nicky Sturen kon Ugbo vogelvrij binnentikken.

Vlak voor tijd kreeg Ugbo nog een gigantische kans, maar Jurjus pareerde zijn inzet van dichtbij. Eerder in de tweede helft kreeg ook Jordy Croux de mogelijkheid om de winnende treffer tegen de touwen te schieten, maar hij schoot oog in oog met Jurjus ruim naast. Aan de andere kant moest Tom Muyters nog redding brengen op een afstandsschot, en verdween een kopbal van de Superboeren naast.

Door het gelijkspel stijgt Roda JC naar plek zestien in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl De Graafschap de koppositie kwijtraakte aan NAC Breda.

Foto: Roda JC Live