Schrouff helpt, maar stelt ultimatum aan clubleiding

Roda JC-eigenaar Frits Schrouff staat vanaf medio 2018 niet meer garant voor tekorten van de club. Dat heeft de Landgraafse miljonair, die Roda in 2015 met een miljoenen-injectie overnam, medegedeeld aan de dagelijkse leiding van de Limburgse Eredivisionist.

Schrouff zal dit én volgend seizoen nog wel de mogelijke gaten in de begroting van de club opvullen. Algemeen directeur Wim Collard bevestigt dat in het jaarlijkse voorzittersdiner bij L1, dat aanstaande zondag uitgezonden wordt. De directie heeft het niet makkelijk door zware tegenvallers in de begroting van het huidige seizoen. Lagere bezoekersaantallen en tegenvallende sponsorinkomsten liggen daaraan ten grondslag. Eigenaar Schrouff heeft nu dus aangegeven dat hij vanaf het seizoen 2018/2019 aan het eind van de rit niet meer gaat opdraaien voor zulke tekorten.

Verder geeft Collard aan dat de club vanaf komend seizoen geen trainingskamp meer belegt in de winterstop. “Dat wordt simpelweg te duur voor ons”, stelt de voormalig accountant. Het is één van de maatregelen waarmee Roda haar begroting voor het komende seizoen wél op de rit hoopt te krijgen; de teruglopende inkomsten moeten dan immers opgevangen worden door eveneens teruglopende uitgaven.

Het hele L1-voorzittersdiner, waarbij ook de directeuren van MVV en VVV aanwezig zijn, is op 1e kerstdag om 16:00 uur te horen op L1 Radio.