Supporters Roda JC organiseren eigen nieuwjaarsreceptie

Waar ons onlangs het nogal verrassende bericht bereikte dat Roda JC bij de aanstaande jaarwisseling geen nieuwjaarsreceptie houdt, nemen supporters nu zelf het heft in handen; de supportersverenigingen en fanclubs organiseren er op 6 januari aanstaande zelf een in het supportershome ‘De Schacht’.

Daarmee wordt de traditionele nieuwjaarsreceptie toch enigszins in stand gehouden. De bijeenkomst werd in de afgelopen jaren telkens goed bezocht in het hoofdgebouw van het Parkstad Limburg Stadion, waar supporters dan in een betrekkelijk informele sfeer een woordje konden wisselen met de spelers en bestuurders van de club.

Vanwege ‘bezuinigingen’, maar zonder serieuze terugkoppeling naar de achterban, heeft de clubleiding besloten om het evenement van komende januari te schrappen. De supportersverenigingen en fanclubs laten het daar niet bij zitten. Het Fanproject ’98, een van de stuwende krachten achter het binnen 24 uur op touw gezette alternatief, is in haar statement helder:

In een seizoen waarin we sportief gezien weer niet erg verwend worden moet je het als Roda supporter hebben van de randzaken zoals een gezellige busreis of een biertje met vrienden in de Schacht. De nieuwjaarsreceptie was ook zo’n evenement waar sponsoren, supporters en spelers gezellig gezamenlijk vooruitblikten op de 2e helft van de competitie. Passend in hetgeen Roda graag wil uitstralen: een familieclub. En dus voor iedereen toegankelijk. Groot is dan ook onze verbazing dat Roda JC zonder enig overleg met Platform, Sv’s en fanclubs besloten heeft de open nieuwjaarsreceptie af te schaffen. Als reden worden bezuinigingen genoemd en dat de selectie al vroeg naar Portugal vertrekt maar dat is natuurlijk flauwekul. De drank werd al door iedereen zelf betaald op 1 consumptie na en O Seven had vast nog wel een doos bitterballen willen sponsoren. Planningstechnisch was er ook nog wel een oplossing te bedenken geweest. Kortom een zeer slecht signaal naar sponsoren, supporters en alle anderen die Roda JC een warm hart toedragen waar het Fanproject zijn ongenoegen inmiddels over heeft geuit. Slechte beslissingen die vanuit een ivoren toren worden genomen. Dat is de situatie waarin we verkeren en ons geduld raakt langzaam op.” – Fanproject ’98

Nu is er dus een alternatief: op 6 januari 2017, in het Supportershome ‘De Schacht’ achter de Koempeltribune. Iedereen is van harte uitgenodigd om vanaf 19:00 uur het nieuwe jaar in te luiden met mede-supporters en -sponsoren. Hoe het precieze programma eruit komt te zien, wordt op een later moment duidelijk. De selectie is van 4 tot en met 9 januari op trainingskamp in Portugal en zal er in ieder geval niet bij zijn. U wel?

Header: Roda JC Live