Swinkels nog niet inzetbaar tegen Eindhoven

Vanavond kan Roda JC Kerkrade, wanneer het op bezoek gaat bij FC Eindhoven, nog niet beschikken over de onlangs aangetrokken Arjan Swinkels. De transfer van de centrale verdediger is in administratief opzicht nog niet correct afgehandeld, waardoor hij nog niet speelgerechtigd is.

Dat meldt 1Limburg vrijdagochtend. Swinkels had enkele uren voordat hij de overstap naar Roda JC maakte, 4 dagen geleden, zijn contract bij het Belgische Lierse SK verbroken, waardoor hij zich transfervrij bij een nieuwe club kon voegen. Aangezien het contract bij Lierse echter eenzijdig werd opgezegd, door de voetballer zelf, en dus niet in onderling overleg zoals dat bijvoorbeeld wel het geval was tussen Roda JC en Wiljan Pluim, had de buitenlandse transfer naar Kerkrade administratie-technisch anders afgehandeld moeten worden dan de wijze waarop dat in de afgelopen dagen gebeurd is. Roda veronderstelde namelijk dat Swinkels en zijn (voormalige) werkgever wél in onderling overleg uit elkaar waren gegaan.

Er ging gisteren een belletje rinkelen in het Parkstad Limburg Stadion toen de gebruikelijke bevestigingsmail van de KNVB niet binnengekomen was. Daarop zocht de club contact met de FIFA en de KBVB (de Belgische voetbalbond) om alles alsnog in orde te brengen vóór vanavond, maar dat bleek dus tevergeefs. Perschef Rob Goossens: “De Belgische voetbalbond hoefde slechts één actie te ondernemen, maar heeft dat niet meer gedaan. Het is vervelend dat zij niet wilden meewerken bij zo’n formaliteit, maar we moeten de schuld ook bij onszelf zoeken. Het is ons hier te laat opgevallen dat die bevestiging nog niet binnen was.”

De transfer van de 30-jarige Swinkels naar Kerkrade komt niet in gevaar, maar hij zal dus vanavond wel nog vanaf de tribune moeten toekijken. Daardoor blijft het centrale duo Biemans-Ramos vanavond alsnog intact, waar werd aangenomen dat Swinkels de positie van Biemans in de basisformatie zou overnemen. Het duel in het Jan Louwers Stadion begint om 20:00 uur. De voorbeschouwing van Roda JC Live vind je hier.

Foto: Nu.nl