Swinkels twee tot vier weken uitgeschakeld

Roda JC Kerkrade kan in de komende twee tot vier weken geen beroep doen op Arjan Swinkels. De centrale verdediger van de Limburgse club liep afgelopen zaterdag een blessure aan zijn onderrug op.

Swinkels (31) kwam zaterdag in het Eredivisie-duel met Excelsior vroeg in de tweede helft vervelend ten val als gevolg van een fysiek duel. De onverschrokken mandekker moest vervolgens, al duurde dat een tijdje, per brancard van het speelveld van het Parkstad Limburg Stadion gedragen worden. Jongeling Daryl Werker kwam daarop als vervanger binnen de lijnen.

Vermoedelijk zal Werker door Swinkels’ kwetsuur in de komende wedstrijden nog vaker aan de bak moeten, aangezien hij op dit moment het meest logische alternatief voor de positie in het hart van de verdediging, naast Gibril Sankoh, is. Mogelijk komt ook Bart Biemans, die in de eerste maanden van de competitie zelf blessureleed ondervond, in aanmerking voor die rol.

Swinkels zal op basis van de gestelde diagnose sowieso de wedstrijden tegen FC Lienden (vanavond om 20:00 uur in het kader van de KNVB Beker), Ajax (zaterdagavond in de Amsterdam ArenA) en ADO Den Haag (vrijdag 6 november in Kerkrade) aan zich voorbij moeten laten gaan. Mogelijkerwijs kan hij na de interlandperiode weer zijn opwachting in het elftal maken, wanneer Roda het op 21 november in eigen huis opneemt tegen PEC Zwolle.

Header: Pro Shots