Tom Heijnen eerste E-sporter Roda JC

Roda JC heeft bekendgemaakt wie de club gaat vertegenwoordigen als E-sporter. De club heeft overeenstemming bereikt met de 21-jarige Tom Heijnen uit Kerkrade.

Dat maakt de Koempelclub woensdagmiddag bekend op haar website. In februari start de E-divisie, een FIFA 17-competitie tussen alle Eredivisieclubs. Iedere club presenteert daarom een E-sporter die de club in de nieuwe competitie gaat vertegenwoordigen. Heijnen, die tot de landelijke topspelers behoort, heeft er in ieder geval zin in. “Ik voel me vereerd dat ik mijn eigen club mag gaan vertegenwoordigen in de E-divisie! Jullie mogen van mij verwachten dat ik vol passie ga spelen en er alles aan doe om Roda JC aan de top te brengen in deze digitale voetbalwereld.”

Roda’s Commercieel directeur Nick Janssen is verheugd over de versterking. “We zijn blij dat we met de aanstelling van Tom als E-speler onze eerste stappen zetten in de E-sport. Wij zijn overtuigd van zijn talent en zijn van mening dat hij Roda JC nadrukkelijker op de kaart kan zetten in de digitale wereld. Daarnaast denken wij ook dat het mogelijk is om via hem een nieuwe commerciële markt aan te boren. Uiteraard wensen wij Tom heel veel succes in de E- divisie!”

Ook al hoeft Heijnen niet daadwerkelijk een (kunst)grasmat op, toch heeft hij een rugnummer: 62. Dat getal verwijst naar het oprichtingsjaar van de Limburgse eredivisionist.

Foto: Roda JC Live