Top/Flop: Roda JC Kerkrade – FC Utrecht

In een bij vlagen tranentrekkende wedstrijd waarin Roda JC dramatisch voor de dag kwam heeft het geen punten weten te pakken. FC Utrecht kon optimaal profiteren van een dwalend Roda JC en wist maar liefst vier keer het net te vinden. We kijken middels de Top/Flop nog eens terug op de wedstrijd om hem erna definitief te vergeten en weg te stoppen.

TOP
Roda JC weet weer te scoren Voor het vinden van TOP momenten in de wedstrijd werden op de redeactie wederom alle registers open getrokken. Maar niet getreurd, we hebben er toch voor u nog 2 gevonden. Roda JC heeft na de afgelopen wedstrijd even vaak dit seizoen gescoord dan héél afgelopen seizoen. Doelpunten scoren bleek de afgelopen seizoenen in Kerkrade toch een heel probleem. Maar zelfs in de moeilijkste wedstrijden wordt er nu vaak gescoord.

Jorn Vancamp De vorige TOP hangt dan ook samen met de vorm van Jorn Vancamp. Ons is het onduidelijk om welke reden deze spits nog steeds door onze trainer Molenaar aan de kant wordt gehouden. De afgelopen wedstrijden wist Jorn toch steeds doelpunten voor Roda JC te scoren en de onvrede zal bij hem steeds verder toenemen mocht hij nu zelfs nog op de bank moeten plaatsnemen. Wat ons betreft zou hij in elk geval een kans hebben verdiend in de basis.

FLOP
Zelfs 5 verdedigers zijn niet genoeg Eigenlijk was de gehele wedstrijd een grote flop. In de gemiddelde amateurwedstrijd zitten meer momenten die je naar de punt van de stoel laten bewegen. Gisteren kwam dat moment alleen om het stadion te gaan verlaten. Molenaar had tegen Utrecht gekozen voor een 5-mans defensie. Zelfs vijf verdedigers waren niet genoeg waren niet genoeg om Utrecht niet 4 doelpunten te laten maken. Hoeveel verdedigers moet je dan in het vervolg opstellen?

Gebrek aan passie en inzet Roda JC kon dit seizoen, zeker na de winterstop, een aardig aantal punten halen, ondanks de matige kwaliteit van het elftal. Dit had te maken met een grote inzet en drijfveer om te gaan tot het gaatje te gaan. Maar hier was zondag geen sprake van. Elke meter lopen leek te veel en enkel Ndenge leek de juiste houding te hebben.

Wisselbeleid Molenaar Robert Molenaar was net als zijn elftal een beetje afwezig zondag. Hij ging pas wisselen toen het eigenlijk echt te laat was. Dat Roda overlopen werd door FC Utrecht was al vroeg duidelijk, toch werd pas laat in de tweede helft gewisseld. Ook bleef Gustafson in het elftal, terwijl hij wellicht wel de slechtste houding op het veld had. Verder is het natuurlijk merkwaardig dat Vancamp nog steeds op de bank zat.

Beoordelingen
Hidde Jurjus – 6: deed wat hij kon, maar met 5 verdedigers voor je neus mag je iets minder tegendoelpunten verwachten. Uiteindelijk had het zonder Hidde nog wel iets erger kunnen aflopen
Jannes Vansteenkiste – 5: Was altijd te laat of op de verkeerde plek.
Adil Auassar – 3: Was steeds te laat en had weer zijn voor attitude van vorig seizoen dat het hem bijzonder weinig kon interesseren.
Ard van Peppen – 3.5: Als van Peppen nog eens op deze positie wordt opgesteld kan hij beter zelf voorstellen gewoon op de bank te blijven zitten. De toegevoegde waarde in het veld was in elk geval minimaal.
Patrick Banggaard – 6: Probeerde er nog het beste van te maken. Maar alleen win je de oorlog niet.
Henk Dijkhuizen – 4: Henkie had deze week de ‘kip zonder kop’ methode toegepast en rende wat af. Helaas volgde de tegenstander Henkie niet en stonden ze zodoende op een andere plek op het veld. Gelukkig vond FC Utrecht het niet erg vervelend.
Tsiy Ndenge – 6: Zorgde voor wat bal vastigheid op het middenveld. Was verder vrij onzichtbaar.
Livio Milts – 5: Was onzichtbaar en is niet vaak aan de bal geweest.
Simon Gustafson – 3: Als je Gustafson niet had zien spelen eerder dit seizoen had je je afgevraagd hoe hij in het eerste elftal van Roda JC terecht is gekomen. Het was allemaal niet best wat hij liet zien.
Mikhail Rosheuvel – 3: Mikhail heeft trap 11 in shuttle run gehaald. Helaas had hij niet door dat hij deze conditietest tijdens een voetbalwedstrijd aan het doen was, anders had hij wellicht ook wel eens de bal meegenomen.
Dani Schahin – 6: deed eveneens wat hij kon, maar zonder aanvoer ben je als een zwemmer op het droge. Een beetje spartelen en hopen dat je toch nog onverhoopt een doelpuntje kan meepikken.