TOP Oss en Roda JC weten geen moment te boeien: 0-0

TOP Oss en Roda JC hebben de toeschouwers vrijdagavond niet weten te vermaken. In het Frans Heesen Stadion eindigde een erbarmelijke wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.

De wedstrijd kende een rustig begin, want pas na tien minuten ontstond de eerste reuring in Oss. Yann Bisseck haalde de doorgebroken Cas Peters neer, wat hem een gele kaart opleverde. Nog geen twee minuten later schoot Hennos Asmelash namens de thuisploeg op de buitenkant van de paal.

Pas na een kwart wedstrijd wist Roda JC zijn eerste gevaar te stichten, maar dat leverde meteen de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe op. Bisseck kopte een vrije trap uit vrijstaande positie over het doel. Dat bleek voor Roda JC het sein om te gaan aanvallen, want niet veel later kon Jordy Croux voor open doel de openingstreffer scoren. Op de doellijn stond echter nog Rick Stuy van den Herik, die een doelpunt voorkwam. Nog geen vijf minuten later kon Croux alleen op doelman Damien Perquis af, maar toen speelde de Belg de bal te ver voor zich uit.

In de tweede helft wisten beide ploegen vervolgens nauwelijks meer kansen te creëren. Ook enkele tactische wissels sorteerden geen effect. De wissel naar een 4-4-2-systeem, die tegen FC Volendam zorgde voor meer aanvalslust, gaf nu geen impuls aan Roda JC. Een 0-0-eindstand was dan ook een logisch gevolg. Daar schieten beide ploegen weinig mee op: TOP Oss en Roda JC staan nog steeds achttiende en zeventiende op de ranglijst.

Foto: Roda JC Live