Wanvertoning Roda JC tegen FC Den Bosch: 1-5

Roda JC Kerkrade is vrijdagavond hard onderuit gegaan. In eigen stadion verloor de ploeg bij het debuut van interim-trainer Maurice Verberne van FC Den Bosch: 1-5. Iké Ugbo scoorde het Kerkraadse doelpunt.

Nog voordat Verberne goed en wel de stoel van de hoofdtrainer in de dug-out gevonden had, stond zijn ploeg al op een 0-2-achterstand. Na vier minuten kopte Junior van der Velden een voorzet achter Tom Muyters en drie minuten later verdubbelde Pedro Marques de voorsprong. Hij benutte een strafschop, toegekend na een overtreding van Antonio Cotán.

Nog voor de twintigste minuut kwam Den Bosch al op 0-3 door een inzet van de vrijstaande Marques. Hij kon in de zestien rustig aannemen en schieten. Tien minuten voor rust wist Roda JC nog iets terug te doen na defensief geklungel van de Bosschenaren. Iké Ugbo was oplettend en profiteerde van miscommunicatie in de verdediging van FC Den Bosch, door de bal in een leeg doel te schieten.

Na rust ging het van kwaad tot erger voor Roda JC. In de 56e minuut moest Pepijn Schlösser inrukken, vanwege een tweede gele kaart. Niet veel later kon Rúben Rodrigues uit de rebound de vierde treffer voor de bezoekers scoren. Toen Mart Remans vervolgens met een blessure het veld moest verlaten, had Verberne al drie wissels doorgevoerd. Daardoor moest Roda JC met negen man verder.

Uiteindelijk wist Den Bosch nog eenmaal te scoren: opnieuw belandde een kopbal achter Muyters, ditmaal van Alexander Laukart. Het zorgde voor een 1-5-eindstand.

Header: Roda JC Live