Top/Flop | PSV – Roda JC Kerkrade

Ook het KNVB-beker avontuur zit er voor Roda JC alweer, na een wedstrijd weer, op. Roda speelde inspiratieloos en ging kansloos met 4-0 tegen PSV onderuit. Komend weekend moet Roda naar Rotterdam. We zijn benieuwd hoe dit avontuur gaat eindigen.. Maar eerst is er – natuurlijk – onze vaste rubriek: Top/Flop!

Gezien goed gebruik de laatste weken beginnen we vandaag ook eerst met de FLOP. Zo kunnen we deze midweekse wedstrijd toch nog positief afsluiten.

FLOP
De aanvallende intenties van Roda | Roda weet al enkele wedstrijden niet te scoren. De spitsen worden vaak als het probleem omschreven. Maar gisteren lag het probleem ergens anders. De bal kwam zelfs maar slechts 2 keer in de richting van de 16 van PSV. 10 spelers van Roda zakten steeds verder terug en ook van een drive om te gaan counteren was geen sprake. Van aanvallen kun je dan niet eens spreken en zeker niet enkel de spitsen de schuld geven.

De “ervaring” van de ervaren spelers | Aan het begin van het seizoen werden o.a. Brouwers en Gullón aangetrokken voor hun ervaring. Zij zouden de jongere spelers door een jaar Eredivisie gaan gidsen. Echter van deze ervaring was gisterenavond bijzonder weinig te zien. Brouwers gaf, wanneer hij al de bal naar voren speelde, meteen aan de tegenstander. Ook Gullón kon geen potten breken.

De Winter | Keeper De Winter was niet bepaald zeker aan de bal. Hij had vaak 2 of 3 keer nodig om de bal klem vast te hebben. Dat uit zijn geklungel niet meer doelpunten zijn gevallen, mag een wonder heten, waaraan PSV wel enige medewerking heeft verleend. Ook het eerste doelpunt, waarmee het verzet meteen helemaal gebroken leek, was aan hem te wijten. Hij liet de bal op een bijzonder klungelige wijze tussen zijn benen binnen rollen.

TOP
De wedstrijd duurde 90 minuten | Een van de positieve dingen gisterenavond was dat de wedstrijd maar 90 minuten duurde. Had de wedstrijd 100 minuten of wellicht zelfs 120 minuten geduurd, had dit enkel invloed gehad op het aantal doelpunten dat Roda JC zou hebben gemaakt. Immers kwam men niet in de buurt van het doel van Pasveer. Affluiten na 90 minuten was dus absoluut TOP om een verdere blamage en monsterscore te voorkomen.

Minder doordeweekse wedstrijden | Roda is klaar in de KNVB-beker. Door het verlies tegen PSV verdwijnt Roda JC al na de eerste ronde niet meer in de kokker. Dat betekent wel dat Roda buiten de doordeweekse speelronde van de Eredivisie geen doordeweekse wedstrijden meer hoeft te spelen. Dit is voor de fans natuurlijk best fijn, die niet meer op een belachelijk tijdstip naar een uitwedstrijd moeten vertrekken. Wellicht is het zelfs ook voor de ploeg van Anastasiou beter om zich enkel op de competitie te richten.

Eigen jeugd krijgt eindelijk weer eens een kans | Werker en Paulissen mochten gisteren eindelijk nog eens keer in het veld komen. Los van het resultaat is het mooi dat de eigen jeugd ook de kans krijgt om zich te bewijzen. Zeker omdat de aangetrokken spelers tot nu toe het zeker ook niet laten zien. Werker had de belangstelling van veel Jupiler League clubs afgelopen zomer. Maar hij werd toch in Kerkrade gehouden. Speltijd is erg belangrijk voor de ontwikkeling, dus het valt te hopen dat deze jongens vaker een kans krijgen.

BEOORDELINGEN
De Winter: 3 – Het valt te hopen dat we de Winter niet al te vaak nodig hebben dit seizoen. Hij overtuigde niet en was zwak aan de bal. Naarmate de wedstrijd vorderde werd hij steeds onzekerder.
Roel Brouwers: 5 – Brouwers kon enkele keren de bal van de lijn halen. Echter opbouwend was hij bijzonder zwak en speelde hij de bal regelmatig recht in de voeten van de tegenstander.
Darryl Werker : 5.5 – Speelde redelijk. Had soms eerder moeten ingrijpen. Maar tegen PSV weer in het elftal komen na een halfjaar Jupiler League is natuurlijk geen makkelijke klus.
Chris Kum: 5 – Werd helemaal dol gespeeld door de voorzetten van PSV. Waar hij dit weekend nog te veel pit had, was hij vandaag wel erg mat.
Ard van Peppen: 4.5 – Kwam op snelheid duidelijk te kort voor de opkomende spelers van PSV. Werd dan ook gewisseld na een helft.
Marcos Gullón: 5 – Zie “FLOP”
Abdul Ajagun: 5 – Speelde redelijk onzichtbaar. Voerde echter zijn taken voor de 5-mans verdediging om op te bouwen ook matig uit. Zijn meerwaarde in het elftal was deze keer bedenkelijk.
Tom van Hyfte: 6 – Maakte veel meters, maar kon in zijn eentje het middenveld van PSV ook niet omspelen. Werd vaak door 2 spelers van PSV gedekt en kon ook hier niet uitkomen.
Mikhail Rosheuvel: 4 – Veel dreiging, maar beperkt rendement waren normaal zijn kenmerk. Zelfs dit had hij vandaag niet. PSV zorgde er vakkundig voor dat hij niet aan de bal kwam. We hebben geen voorzet gezien.
Farshad Noor: 5,5 – Kwam door zijn vele loopwerk redelijk vaak aan de bal. Echter hij verloor de bal net zo snel. Dit had er mede mee te maken dat hij verder geen aanspeelpunten vooruit had.
Simon Church: 4 – Onzichtbaar de hele wedstrijd en kenmerkt zich vooralsnog door niet erg balvast te zijn.
Nathan Rutjes: 5.5 – Gooide wat strijdt in de wedstrijd. Kwam echter technisch duidelijk te kort om op dit niveau te kunnen meedraaien.

Comments (9)

Comments are closed.