PSV kegelt inspiratieloos Roda uit beker

Roda JC Kerkrade heeft niet kunnen verrassen op bezoek bij PSV. Sterker nog, de Eindhovenaren hadden geen kind aan de Kerkradenaren, die door een 4-0 nederlaag hun bekercampagne in het vroegst mogelijke stadium zagen eindigen.

Het werd al betrekkelijk snel duidelijk dat de ploeg van Anastasiou geen derde bekerzege op PSV op rij zou gaan boeken, aangezien de gastheren in de eerste helft de lakens uitdeelden. Brouwers voorkwam nog de 1-0 door een inzet van Pereiro van de lijn op te ruimen, maar even later was het alsnog raak toen De Winter, die van Anastasiou in de beker de voorkeur krijgt boven Van Leer, flaterde op een houdbaar schot van Pröpper.  Nog voor de rust werd de score verdubbeld door Pereiro, die een afgemeten voorzet van Arias binnenkopte. Roda zou PSV-goalie Pasveer in de eerste helft nooit van dichtbij zien.

Na de pauze probeerde Anastasiou nog iets te forceren door Rutjes en Paulissen in te brengen voor Van Peppen en Rosheuvel, maar de kansenregen voor de landskampioen zou aanhouden. Waar Bergwijn nog enkele mogelijkheden om zeep hielp, maakte Pröpper zíjn tweede en PSV’s derde door een afvallende bal droog binnen te volleren, waarna invaller Narsingh de 4-0 zorgvuldig binnenstiftte. Het belabberde Roda leek even nog een eretreffer binnen te werken, maar Church miste tweemaal van dichtbij.

Roda hervat de Eredivisiecyclus aanstaande zondag met een immer kansrijk uitduel bij koploper Feyenoord. De geel-zwarten hopen dan een serie van vijf wedstrijden zonder doelpunt te doorbreken.

Foto: Roda JC Live

Comments (9)

Comments are closed.