Trost trainer tot hervatting trainingen: “Ideale man tijdens quarantaine”

Roda JC Kerkrade en René Trost gaan langer met elkaar door. Het contract van de interim-trainer wordt verlengd, totdat de trainingen hervat worden, meldt de club aan Roda JC Live.

Trost zou in eerste instantie het seizoen afmaken, na het ontslag van Jean-Paul de Jong. Na twee trainingen werd het seizoen echter on-hold gezet vanwege de maatregelen in het kader van de coronacrisis. Partijen besluiten nu om de quarantainetijd in ieder geval met elkaar af te maken.

Jeffrey van As toont zich opgetogen over de verbintenis. “René is de ideale man om de club bij de hand te nemen. Zolang de kantoren dicht zijn en er niet getraind of gespeeld kan worden, gaan we met elkaar door.” Ook de Kerkradenaar zelf is content. “Op de bank kom ik goed tot mijn recht. Dat het momenteel gaat om de bank thuis, is alleen maar mooi meegenomen.”

Trost kan uitstekende statistieken overleggen tijdens de quarantaine-tijd. Zo heeft de ploeg sinds de aanstelling van d’r Butcher nog geen puntverlies geleden en zelfs geen tegendoelpunt hoeven incasseren. Bovendien is de vrouw van Trost content met de overeenkomst: “Eerst had ik mijn bedenkingen bij de keuze van René. Weer hoofdtrainer bij een voetbalclub, dat zou hij nooit meer doen. Zolang hij vanuit thuis kan werken, blijkt het echter goed te combineren. Een mooie overeenkomst voor zowel René als Roda JC.”

Niet iedereen is even positief over de verlenging van het contract van Trost. “Ik had tot 28 april zeker acht andere trainers aangetrokken”, laat een sceptische Ton Caanen weten.

Foto: Roda JC Live