Verkleumend publiek ziet Roda JC winnen in bloedeloze wedstrijd

In winterse omstandigheden heeft Roda JC afgerekend met Jong FC Utrecht. Door de 2-1-overwinning doen de Kerkradenaren uitstekende zaken op de ranglijst.

Dat is ook direct het meest positieve aan de avond, want het voetbal was het aanzien vrijdagavond veelal niet waard. Op een half besneeuwd veld deden beide ploegen niet bepaald hun best om het publiek, verkleumend op de ijskoude tribunes, warm te houden. Sterker nog, in de eerste helft was het zelfs uitgesproken saai.

FC Utrecht hield de burelen prima gesloten, terwijl Roda niet creatief en niet snel genoeg was om daar doorheen te voetballen. Het leidde tot een gezapige wedstrijd, met af en toe een aardige aanval van Kerkraadse kant. Net op het punt dat iedereen smachtte naar warme drank, kwamen de geel-zwarten toch nog op voorsprong. Na een prima aanval schoot Davy van den Berg binnen.

In de tweede helft leek Roda JC in slaap gesust. Kansen vielen er nauwelijks te noteren, maar wel kwamen de beloften zichtbaar beter in de wedstrijd. Na een uurtje spelen werd het dan ook gelijk, toen Derensili Sanches binnen schoot. Hij kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten, maar drukte vervolgens zonder twijfel af. Het leek de wake-up-call voor de thuisploeg, die met wat nieuw bloed op jacht ging naar de winst.

Een van de invallers zorgde er uiteindelijk voor dat Roda JC de poet in Kerkrade hield. Een afvallende bal werd door Robert Klaasen gecontroleerd en ingeschoten. Met het nodige geluk, want de bal werd van richting veranderd en was daardoor onhoudbaar voor doelman Thijmen Nijhuis. Het bepaalde de eindstand op 2-1.

Foto: Roda JC Live