Van der Luer: “Nu de volgende stap maken”

Roda JC-coryfee Eric van der Luer stelt dat de club tevreden mag zijn met de resultaten in de eerste periode van de Jupiler League. In gesprek met Dagblad de Limburger/Limburgers Dagblad geeft hij echter ook aan dat er dingen zullen moeten veranderen willen de Kerkradenaren in aanmerking komen voor de titel en dus rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.

De geel-zwarten verloren tot dusver, in competitief verband, alleen op bezoek bij FC Volendam en naast het gelijkspel tegen Jong PSV van afgelopen vrijdag, wonnen de Kerkradenaren al hun duels. Dat stemt tot tevredenheid bij Van der Luer: “Roda heeft uit de eerste tien wedstrijden, inclusief de beker, een hoog rendement gehaald. Door dat grote aantal punten reageert ook de omgeving euforisch en is het aantal toeschouwers boven verwachting. Het is helemaal niet vanzelfsprekend dat je na een degradatie zo voortvarend van start gaat, kijk maar naar RKC. We kunnen wat dat betreft dus heel tevreden zijn.”

Het is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn, weet ook de gewezen middenvelder. De manier waarop al die zeges tot stand kwamen was vaak niet overtuigend. “Nu moet de volgende stap worden gemaakt. Het spel was namelijk vaak niet wat van dit team verwacht mag worden. Er is dus voetballend gezien veel speling naar boven. Dat moet je aan de ene kant vertrouwen geven, maar er kan ook een gevaar in schuilen. De spelers mogen niet denken dat de punten blijven komen, ook als het minder draait. Daarvoor was het te vaak kantje boord”, doelt hij op onder meer de ontmoetingen met RKC, FC Eindhoven en Helmond Sport.

Het clubicoon laat tevens zijn licht schijnen over de kansen op het kampioenschap voor de Kerkradenaren. Van der Luer is er verre van gerust op: “Ik denk dat NEC een kwalitatief betere selectie heeft. Als we meteen terug willen keren naar de Eredivisie, zal er in de winter toch iets moeten gebeuren. Zeker aanvallend telt de selectie teveel spelers die de bal in de voeten willen hebben.” Hij weigert om te vertrouwen op een productieve comeback van de langdurig geblesseerde aanvaller Anco Jansen: “Alleen de hoop vestigen op de terugkeer van Jansen is gevaarlijk. Die jongen heeft negen maanden niet gespeeld. Je moet niet te veel druk op hem leggen en verwachten dat hij het elftal meteen op sleeptouw neemt”, besluit hij zijn pleidooi.

Roda JC Live komt een dezer dagen met een uitgebreide terugblik op de prestaties van Roda JC Kerkrade en haar voornaamste concurrenten in de eerste periode. 

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.