Van Hyfte: “Wat kan ik ertegenin brengen?”

Roda JC Kerkrade heeft de laatste plaats even snel verlaten als dat het op die positie terechtkwam. De overtuigende 3-1 zege op FC Groningen was er, gezien de puntenpakkende concurrenten, eentje die nodig was. Het team deed dat zonder aanvoerder Tom van Hyfte, die door coach Anastasiou werd gepasseerd. “Maar wat kan ik ertegenin brengen?”

De middenvelder zag vanaf de zijkant dat zijn ploeggenoten het heft in handen namen tegen de Groningers. “We voetbalden direct met veel druk naar voren en daar hadden zij geen antwoord op. Net toen ze wat meer grip kregen, scoorden wij”, zegt de Belg in Voetbal International. “Ik vond FC Groningen in balbezit heel erg matig en Mimoun Mahi had duidelijk zijn dag niet. Toen we direct na rust 2-0 maakten, was het eigenlijk wel gespeeld.”

Dat deden de Limburgers dus zonder de gebruikelijke aanvoerder, die voor het eerst in bijna 3 jaar op de bank belandde. Van Hyfte is zelfkritisch: “Volgens de trainer had het een tactische reden. Ik denk zelf dat mijn slechte spel tegen PSV er misschien ook mee te maken had. Ik had het een dag voor de wedstrijd al door, dat ik niet in de basis zou staan. Natuurlijk was ik ontgoocheld, ik had namelijk alles nog gespeeld. Maar wat kan ik ertegenin brengen? De trainer is de baas, en een winnende coach heeft altijd gelijk.”

Ook aanstaande vrijdag zal Van Hyfte niet spelen. In het kwartiertje speeltijd dat hij kreeg, pakte hij zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat zonder hem van FC Twente gewonnen zal worden. “Dat gaat gebeuren, helaas wel zonder mij. Ik moet nu keihard trainen en mezelf weer in de basis knokken.”

Foto: Pro Shots