Van Veldhoven: zes à zeven spelers toevoegen aan selectie

Roda JC Kerkrade wil de selectie van komend seizoen versterken met ten minste zes à zeven spelers. Andere aanvullingen moeten vanuit de jeugd komen. Dat meldt Harm van Veldhoven aan 1Limburg.

De degradatie heeft gezorgd voor een massale uittocht van spelers met aflopende contracten. Elf spelers hadden een doorlopend contract, waar Célestin Djim en Jannes Vansteenkiste aan zijn toegevoegd, doordat hun contracten door de club met een jaar verlengd werden.

Korotaev
Van Veldhoven sprak voor de degradatie al met verschillende spelers, die nu niet meer haalbaar zijn voor eerstedivisionist Roda JC. Wat hier echter ook in meespeelt, is de onzekerheid omtrent investeerder Aleksei Korotaev. “Je wilt weten wat je wel en wat je niet kunt. De club is gebaat bij interne stabiliteit”, aldus de technisch directeur. Het gerucht ging dat Korotaev woensdag te horen zou krijgen of zijn reisverbod opgeheven zou worden, maar daar is vooralsnog niets over bekend.

Type spelers
De degradatie zorgt ervoor dat Roda JC naar een ander type spelers moet kijken, aldus de technisch directeur. “Als topploeg in de eerste divisie zul je meer op de helft van de tegenstander spelen dan als staartploeg in de Eredivisie.” Toch wordt ook gesproken over contractverlengingen, met spelers met een aflopend contract. Daarnaast kijkt Van Veldhoven bij clubs waarmee in het verleden al vaker is samengewerkt.

Jeugd
Voor de rest zal de selectie gevuld worden met spelers uit Jong Roda JC, die een kans in het eerste zullen krijgen. Nicky Souren zat afgelopen jaargang al bij de selectie. Mart Remans en Radomir Novakovic zullen daar dit seizoen sowieso aan toegevoegd worden. Buiten de jeugd zoekt Roda JC met name naar een keeper, spitsen en spelers die voor creativiteit op het middenveld kunnen zorgen.

Foto: Roda JC Live