Vancamp-huur opent deur voor samenwerking met Anderlecht

Ondanks het geringe aantal speelminuten zijn zowel Roda JC als Anderlecht blij met de ontwikkeling van Jorn Vancamp. Sterker nog: de huurdeal zou zomaar eens de basis kunnen zijn voor een verdere samenwerking tussen de clubs.

Tevreden
De Belgische recordkampioen stalt Vancamp dit seizoen op huurbasis bij de Kerkraadse Eredivisionist. Roda’s technisch directeur Harm van Veldhoven ging woensdag op bezoek bij Anderlecht, om daar de ontwikkeling van Vancamp te bespreken. “En daaruit blijkt dat niet alleen wij, maar ook Anderlecht tevreden is over Jorns evolutie”, aldus Van Veldhoven tegen het Belgische Het Laatste Nieuws.

Bankzitter
Die conclusie is tamelijk opvallend, aangezien Vancamp in het Parkstad Limburg Stadion vooral op de bank heeft gezeten. Coach Robert Molenaar zette de pas 19 jaar geworden spits in de eerste wedstrijden nog in de basis, maar gaf vervolgens de voorkeur aan de meer ervaren en fysiek sterkere Dani Schahin. Bij Anderlecht geldt de aanvaller als een grote belofte voor de toekomst. Zo mocht hij in het afgelopen seizoen bij Paars-Wit al eens aan het grote werk ruiken, toen hij een basisplek kreeg in de Europa League-wedstrijd tegen Saint-Etienne.

Nauwer samenwerken
Door de tevredenheid van beide kanten zou er voor Roda wel eens meer in het vat kunnen zitten. De beide clubs overwegen in de toekomst nauwer te gaan samenwerken, waardoor er mogelijk meer spelers op huurbasis vanuit Brussel naar Kerkrade komen. Anderlecht en Roda trokken in het verleden ook al regelmatig met elkaar op. Zo bleken de huurperiodes van Roland Lamah en Cheick Tioté in het seizoen 2007/2008 een schot in de roos en was de komst van Arnold Kruiswijk in 2010, toen nota bene Van Veldhoven Roda JC coachte, een regelrechte versterking.

Boakye
Een ander opvallend nieuwtje, dat niets met het bovenstaande te maken heeft, is de op handen zijnde transfer van Richmond Boakye naar Anderlecht. Inderdaad, de Boakye die in 2015 een half jaar lang geen enkele geel-zwarte pot wist te breken bij de Koempelclub. De Ghanees trok via het inmiddels US Latina (Italiaanse Serie C) naar Rode Ster Belgrado, waar hij nu een prijskaartje van zo’n 5 miljoen Euro om zijn nek heeft hangen. Anderlecht zou volgens lokale media bereid zijn een dergelijk bedrag voor hem neer te leggen. Boakye scoorde tot dusver maar liefst 33 goals in 43 duels voor de Servische club, waaronder een weergaloze treffer in de Europa League-wedstrijd bij 1.FC Köln.