Verslag | Geen puntgewin in provinciale clash: 0-1

Roda JC Kerkrade heeft het onderlinge treffen van de provincie Limburg tegen VVV-Venlo verloren: 0-1. In een wedstrijd met een laag tempo en een beperkt aantal kansen toonden de bezoekers uit Venlo zich het meest gevaarlijk en wist het via Leemans een kwartier voor tijd het verschil te maken.

De openingsfase was qua spelbeeld voor Roda JC, dat het niet al te hoge tempo van de wedstrijd bepaalde en al vroeg bijna een cadeautje kreeg van de Venlose verdediging, maar Unnerstall wist een eigen doelpunt van Leemans te voorkomen. Het initiatief van de thuisploeg verwaterde echter gauw en de eerste echte kans was voor VVV, maar Ananou was attent bij een vloeiende aanval van de in wit-blauw acterende Venlose formatie. Roda wist er, ondanks een reeks hoekschoppen, geen serieuze mogelijkheden tegenover te zetten. Nadien kreeg VVV de eerste échte kans via Van Crooij, maar hij kopte een strake voorzet over het doel van Jurjus. Enkele ogenblikken later was VVV wederom gevaarlijk maar ook deze keer ging het vanuit Roda’s perspectief goed, gegeven dat de kopkans van Promes op aangeven van Leemans voorlangs vloog. Het leidde er allemaal toe dat trainer Molenaar ontevreden werd en zich met het spel van zijn team ging bemoeien; tot meer dan een aantal vangballen voor Unnerstall van de voet van Rosheuvel leidde het echter niet. Het weinig enerverende duel werd zonder toegevoegde tijd afgefloten voor de rust: 0-0.

Na de thee en de koekjes leek Roda JC beter in de wedstrijd te komen. VVV had via Seuntjens de eerste kans van het tweede bedrijf, maar die werd opgevolgd door een vlotte aanval over links van de thuisploeg die eindigde met een afzwaaier van Vancamp. Twee halve mogelijkheden van VVV verder kreeg Roda de grootste kans van het duel nadat Gustafson Rosheuvel vrij voor Unnerstall zette, maar de vleugelspits schoot de bal aan de verkeerde kant van de paal over de lijn het zijnet in. Daar bleef het echter bij qua kansen voor de thuisploeg, die moest toezien hoe Janssen een gigantische kans op 0-1 verprutste en hoe enkele minuten later Leemans wél het net vond met een bekeken schot laag in de hoek. De tegentreffer zette trainer Molenaar aan tot een aanvallendere instelling, wat niet tot kansen leidde en wel tot een vlotte counter van VVV, waarbij Auassar aan de noodrem trok en daarvoor een bijzonder discutabel rood stuk karton gepresenteerd kreeg. In de slotfase en met tien man lag het initiatief, net als helemaal aan het begin van de wedstrijd, weer bij Roda, maar ook aan het einde van de wedstrijd leidde het – behoudens een mislukt hakje van Schahin – niet tot een Kerkraads doelpunt. Daarmee verloor Roda JC voor het eerst in de geschiedenis een thuisduel in de Eredivisie van VVV-Venlo en laat het wederom een kans om stappen te zetten op de ranglijst liggen.

Foto: Roda JC Live.