Verslag | Roda in laatste halfuur onderuit in Den Haag: 3-2

Roda JC Kerkrade heeft gedurende de midweekse speelronde geen punten weten bij te schrijven aan het seizoentotaal. Op bezoek bij ADO Den Haag kwam het twee keer op voorsprong, speelde het een in fases heel prima wedstrijd, maar bleek de thuisploeg uiteindelijk de gevaarlijker voetballende ploeg die in een korte periode in de tweede helft het verschil wist te maken: 3-2.

ADO Den Haag begint traditioneel matig aan zijn thuiswedstrijden en dat leek Roda JC te weten, want het waren de bezoekers die gevaarlijk begonnen en al binnen een paar minuten het net vonden: Schahin wist uit de tweede Limburgse kans de openingsgoal te maken. Ook in de fase erna was Roda de betere ploeg, al kwam ADO snel weer op gelijke hoogte via Immers op aangeven van de gevaarlijke Becker (1-1). Na die gelijkmaker nam ADO het initiatief over, maar wist het behoudens een mogelijkheid voor Immers niet of nauwelijks kansen te creëren. Aan de overkant was Roda gevaarlijk in de omschakeling en wist het vooral via Engels druk naar voren te leveren. Op een wat vreemd moment, zonder dat Roda veel druk zette, wisten de bezoekers wel een strafschop te verdienen nadat Schahin werd aangetikt door Meijers binnen ‘de zestien’. Onhandig van de thuisploeg, maar gunstig voor Roda, want de nieuwe voorsprong was een feit dankzij de rake strafschop van Simon Gustafson. Dat bleef de stand ook de rest van de eerste helft, waardoor de rust werd opgezocht met een kleine Limburgse voorsprong: 1-2.

Na de thee en de koekjes leek het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. ADO, normaliter een ploeg die het moet hebben van de omschakeling, kon moeilijk omgaan met het Roda JC dat eveneens op de omschakeling voetbalde. De druk van de thuisploeg nam echter geleidelijk toe en toen de kansen zich begonnen op te stapelen, leverde Immers met een strakke streep in de hoek de gelijkmaker af voor de Hagenezen. Daarmee leek, net als bij de 1-1, de Haagse ban gebroken en ADO drukte snel door naar de eerste Haagse voorsprong van de wedstrijd via Erik Falkenburg. Roda JC moest daarop reageren, ging vol op de aanval spelen en wist daardoor weer enige druk te leveren op het doel van Zwinkels, maar tot echt grote kansen leidde het nauwelijks. Schahin was enkele keren gevaarlijk – vlak voor de achterstand werd hij zelfs mogelijk onterecht teruggefloten voor buitenspel in kansrijke positie – maar wist geen tweede doelpunt van de avond bij te schrijven. Roda kwam er in de slotfase niet meer gevaarlijk uit, terwijl ADO nog een grote mogelijkheid gekeerd zag worden op de lijn door Ananou. Uiteindelijk was het voor Roda allemaal niet genoeg om met één of drie punten naar huis te gaan en moet het de lange weg huiswaarts met een nieuwe nederlaag afmaken.

Header: Roda JC Live.