Verslag | Roda pakt fraai punt in Eindhoven

Roda JC heeft vanavond een uitstekend resultaat geboekt tegen PSV. Op bezoek in Eindhoven werd de regerend landskampioen in een vrij magere wedstrijd op een gelijkspel gehouden: 1-1. Tomi Juric maakte in de tweede helft de openingsgoal; Davy Pröpper scoorde niet veel later de gelijkmaker voor de thuisploeg.

De wedstrijd verliep in eerste instantie behoorlijk zoals verwacht: PSV zette Roda vast, dat er moeilijk uit wist te komen. Na twee kansen voor de Eindhovenaren meldden de bezoekers zich wel aan de overkant van het veld, maar het schot van Juric leverde geen gevaar op. De grote kans voor Faik die zich even later voordeed kwam dan ook behoorlijk uit de lucht vallen; de behendige middenvelder had hier eigenlijk voor het eerste doelpunt van de wedstrijd moeten tekenen, maar doelman Jeroen Zoet hield de bal binnen de lijnen. Dat was het echter wel wat de kansen betreft voor de pauze, al kreeg Roda het even benauwd toen een bal bijna via Dijkhuizen in het verkeerde doel viel.

Na de thee en de koekjes opende PSV weer als de meest aanvallende ploeg maar was het Roda JC dat ineens op voorsprong kwam. In een chaotische situatie voor het doel van de thuisploeg wist Juric de bal via de arm van Brenet in het doel te werken. Een knappe actie, al moet vermeld worden dat in het hele gebeuren Gyasi buitenspel stond toen hij begon aan zijn korte rush naar de achterlijn. We zullen er echter verder niet over klagen.

Het doelpunt van Roda werkte als een verlate maandagochtendwekker op de ploeg van Philip Cocu, dat meteen de druk opvoerde en zocht naar de gelijkmaker. Roda zelf maakte zich de kunst van het tijdrekken meester. Dat werkte aardig en een enkele keer wist Roda nog naar de overkant van het veld te komen om iets te proberen uit een hoekschop. De druk van PSV bleef aanhouden en zorgde voor een aantal billenknijpfases voor het doel van Benjamin van Leer, die een aantal knappe reddingen uitvoerde in een woud van voetballers. De gelijkmaker viel echter alsnog: Davy Pröpper kopte raak uit een vrije trap die als vervroegd kerstcadeau werd weggegeven door Ard van Peppen.

Al wisselend en ondanks een reeks hoekschoppen wist Roda JC uiteindelijk de slotfase door te komen om daarmee een meer dan uitstekend punt mee naar Kerkrade te kunnen nemen. Daarmee doet Roda JC weer goede zaken in de strijd tegen de onderste plekken en blijft er houvast met de middenmoot van de competitie.

Comments (3)

  1. John Habets

    het commentaar van COCU sloeg op niks.wij kwamen voor een punt en wisten soms ook nog leuk tevoetballen

Comments are closed.