Verslag | Roda verrast ook tegen Feyenoord: 1-1

Na het minder sterke optreden afgelopen week in eigen huis tegen N.E.C. ontving Roda JC vanmiddag eveneens in eigen huis Feyenoord. De zelfbenoemde titelkandidaat uit Rotterdam wachtte een lastige middag in Kerkrade tegen het sterk aan de competitie begonnen Roda JC. En dat bleek: in een wedstrijd die over het algemeen gelijk opging wisten beide ploegen eenmaal te scoren.

Roda JC begon, na een fraai eerbetoon aan de overleden Dick Nanninga, sterk aan de wedstrijd, maar grote kansen creëerde het niet. Desondanks beheerste de thuisploeg de wedstrijd en kwam Feyenoord bij vlagen niet eens van de eigen helft af. De fraaie 0-1 van Michiel Kramer kwam dan ook zowel figuurlijk als letterlijk uit de lucht vallen. De boomlange spits kon vrij inkoppen op aangeven van Karsdorp, waarmee hij zijn vijfde kopgoal van 2015 maakte. Roda bleef echter gewoon doen waar het mee bezig was. De door Gyasi volledig van het veld geblazen Jan-Arie van der Heijden veroorzaakte nog geen tien minuten na de openingsgoal een vrije trap, die door Hicham Faik op bijzonder fraaie wijze werd binnengeschoten: 1-1. Faik bewees daarmee wederom met afstand de beste traptechniek van de selectie in huis te hebben. Nog voor rust kon Roda JC echter weer tegen een achterstand aankijken: een voorzet van Elia bleef zo lang in de lucht dat uiteindelijk de lat het verschil maakte. De gelijke stand bleef echter vastgehouden tot in de rust.

Na de rust bleef Roda JC de betere ploeg, al wist het Feyenoord wat minder onder controle te houden dan voor de thee en de koekjes. De krachten vloeiden langzaam maar zeker weg, al kreeg Gyasi nog wel een geweldige kans door na gepruts bij Feyenoord Vermeer te omspelen en nipt voorlangs te schieten. Het spel werd rommelig en Feyenoord kwam meer aan de bal, maar wist het de verdediging van de Kerkradenaren nauwelijks echt lastig te maken. Het grootste gevaar kwam pas in blessuretijd, toen van Leer onder de bal door dook en Kuyt diagonaal tegen de paal kopte. Op dit benauwde moment na kon de thuisploeg echter zonder grote moeite standhouden, waardoor een knap maar zeker verdiend punt het verdiende loon naar werken is.

Foto: Roda JC Live