Verslag | Roda verslaat Excelsior in prima duel: 2-1

Roda JC Kerkrade heeft in eigen stadion het prima voetballende SBV Excelsior weten te verslaan. In een vermakelijke wedstrijd met veel mogelijkheden voor beide ploegen kwamen de bezoekers op voorsprong, maar dankzij doelpunten van Vancamp en Schahin wisten de Limburgers toch aan het langste eind te trekken: 2-1.

De eerste helft begon ietwat gezapig met veel gerommel aan beide kanten. De bezoekers uit Kralingen kregen het snelst enig vat op het spel en kon via Faik en Messaoud enig gevaar stichten. De openingstreffer via Massop was dan ook niet geheel onverdiend, al liet Roda links en rechts al wel zien dat het aanvallend beter voor de dag zou gaan komen dan in voorgaande wedstrijden. Voorin werd het spel van de thuisploeg dan ook een stuk beter, maar achterin bleef het behelpen en bij vlagen billenknijpen. De eerste kans voor Roda volgde na iets minder dan een halfuur via Vancamp, maar zijn kopbal vloog nipt naast. Daar bleef het voor rust echter wel zo’n beetje bij, want het eerste bedrijf werd voltooid met een reeks gele kaarten en ruzies links en rechts, wat natuurlijk niet echt hielp bij het op tempo houden van de wedstrijd. Toch kwam Roda JC vlak voor rust nog op gelijke hoogte via een prima aanval: een goede loopactie van Rosheuvel werd opgevolgd door een steekpass op Vancamp, die goed uithaalde in de verre hoek: 1-1.

Na de thee en de koekjes voerde Roda de druk flink op en dat resulteerde in meerdere mogelijkheden. Een reeks hoekschoppen leverde niks op, maar uit een vloeiende aanval daarna leverde Rosheuvel een goede voorzet af waarop Schahin hard inkopte: 2-1. De verdiende voorsprong werd bijna uitgebreid dankzij een lekker schot van Gnjatic, maar daarna kwam Excelsior stapsgewijs iets meer terug in het duel en Fortes kreeg een prima kans op de gelijkmaker. Het flitsende spel was er zodoende bij Roda weer enigszins af en men moest natuurlijk ook aan verdedigen denken, maar dat bleef bij vlagen behelpen. De grootste kans voor Excelsior was er voor Elbers, die uit een snelle aanval voor een leeg doel wonderlijk genoeg niet binnen wist te schieten. Voor Roda volgden er geen grote mogelijkheden. In blessuretijd kreeg Bruins zijn tweede gele kaart en zodoende moest hij via het rode stuk karton vroegtijdig de douches opzoeken. In de laatste minuten kreeg Ngombo nog een aardige kans en terwijl aan de overkant iedereen ruzie maakte, floot scheidsrechter Perez af.

Roda JC Kerkrade heeft zodoende met 2-1 gewonnen van SBV Excelsior en ziet zodoende drie uitermate belangrijke punten worden toegevoegd aan het seizoenstotaal.

Foto: Roda JC Live.