Verslag | Roda weet zich geen raad met laagvlieger Telstar

Roda JC Kerkrade heeft vanavond diens tweede nederlaag van het weekend en de zesde nederlaag van het kalenderjaar geleden. In eigen huis bleek de nummer vijftien van de ranglijst SC Telstar te sterk voor de zwalkende Limburgers: 2-4.

Vanavond moest er weer vertrouwen getankt worden, zo dacht heel Roda JC Kerkrade voorafgaand aan het duel met Telstar. De bezoekers uit Noord-Holland bivakkeren al bijna het hele seizoen in de kelder van de competitie en spelen slechts bij vlagen aardig voetbal. Helaas bleek vanavond net zo’n avond dat alles wel lukte bij de bezoekers; terwijl Roda JC zich wederom totaal geen raad wist met de bal kon Telstar frank en vrij voetballen en een verdienstelijke overwinning aan diens seizoenstotaal bijschrijven.

Roda JC begon het duel aardig met enkele kansjes, maar het was Telstar dat in twee aanvallen twee keer scherp was en daarmee binnen het halfuur al een marge had van twee doelpunten via Van Essen en Tissoudali. Naderhand bleven de bezoekers een stuk beter voetballen dan de Limburgers en had Valies zelfs 0-3 moeten maken, maar zijn poging miste het doel op een haar na.

De thuisploeg kon vervolgens geen vuist meer maken en na rust viel van de voet van Seuntjens zelfs de ogenschijnlijke genadeklap: 0-3. Terwijl het publiek het totaal niet meer wist en de witte zakdoekjes werden afgewisseld met cynisch gezang, kwam Roda JC tegen alle verwachtingen in ineens tot leven. Via Van Hyfte en Schreurs vielen binnen een paar minuten twee doelpunten en was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd: 2-3.

Na dit succesvolle intermezzo zette Telstar vol in op het verdedigen van de nog resterende voorsprong terwijl Roda JC alles op alles zette om die derde goal te bewerkstelligen. Ondanks een serie aan halve en hele kansen bleef die gelijkmaker echter uit. In de slotfase werd de bal tot twee keer toe van de lijn gehaald, waarna Seuntjens met zijn tweede doelpunt van de avond voor de beslissing zorgde: 2-4.

Ondanks de nederlaag verandert er op de ranglijst weinig voor de Kerkradenaren. FC Eindhoven wist in Emmen eveneens niet te winnen en FC Volendam werd getrakteerd op een Nijmeegse zevenklapper. FC Oss wist wél te winnen, evenals een reeks concurrenten net buiten de top vijf van de competitie. Het zullen nog spannende weken worden op weg naar het slotstuk van de huidige voetbaljaargang.

Foto: Roda JC Live.