Trost: “Nog nooit zo’n slechte eerste helft gezien”

Roda JC Kerkrade verloor maandagavond haar tweede wedstrijd van de dubbele speelronde in de Jupiler League. Telstar bleek in het Parkstad Limburg Stadion met 2 – 4 te sterk. René Trost, Henk Dijkhuizen en Danny Schreurs verschenen voor de camera’s van Roda JC Club TV.

Trost was furieus na de nederlaag. De woede had vooral betrekking op de eerste helft. “De eerste helft was echt schandalig. Als coach heb ik nog nooit zo’n slechte eerste helft gezien. Het is onvoorstelbaar dat je zo de wedstrijd ingaat. We helpen elkaar niet en lopen uit de organisatie. Ik heb helemaal niets gezien, het was echt triest. Bij rust mochten we met de 0 – 2 nog blij zijn. Hoe de supporters reageren is dan ook volledig terecht. Met verbazing heb ik gekeken naar hoe mijn team zich gepresenteerd heeft.”

De spelers hebben dat in de rust volgens Trost ook te horen gekregen. “Ik ben zelden zo geflipt als in de rust. Eigenlijk komt het stoom me nu (bij de persconferentie, red.) nog uit de oren.” In de tweede helft kwam Roda nog aardig terug in de wedstrijd. “Daar heb ik eigenlijk helemaal geen plezier beleefd. Na de 1 – 3 vraag ik me af, waarom dat niet vanaf het begin zo is gegaan. Toen bleek het opeens wel te kunnen. We hadden hier nog een punt kunnen halen, maar dat was niet verdiend geweest. Daarvoor laat je het in de eerste helft op mentaal gebied verschrikkelijk afweten. Dat kan niet.” Trost sprak dan ook over een terechte nederlaag en gaf aan dat het enige dat nu moet gebeuren zaterdag winnen bij FC Den Bosch is.

Eén van de spelers die het hardst door het ijs zakte, was Henk Dijkhuizen. Zelf erkende hij dat  ook. “Ik ben er mede verantwoordelijk voor dat we hen hebben laten voetballen. Ik had moeite met hun loopacties en ging daardoor twijfelen. Toen zat ik niet kort genoeg erop. Het is mijn taak om hem te volgen, waar hij ook is en daar verzaakte ik in. Daarmee speel je hen in de kaart. Dat het geloof weg is, constateren jullie, maar we hadden het aan onszelf te wijten dat we 0 – 2 achter stonden.”

Het is volgens de rechtsback zaak om de rug te rechten. “Als je deze lijn doortrekt, mis je straks ook nog de play-offs. Dat is niet de bedoeling. Na de goal keert het geloof plots terug. Danny viel hartstikke goed, met veel dreiging.” Die Danny gaf aan blij te zijn met zijn eerste goal voor de Kerkradenaren. “Hicham (Faik, red.) gaf de bal voor en ik kop hem netjes binnen. Ik heb lang op m’n eerste goal moeten wachten, maar ik ben er echt blij mee. Toen kregen we veel kansen. Er werd een bal van de lijn gehaald en de keeper pakt er nog één. Via een counter krijg je de doodsteek, maar dat is misschien wel logisch als je zoveel ruimte weg gaat geven.”

Dijkhuizen geeft aan dat het tijd wordt dat er iets gaat gebeuren binnen de spelersgroep. “We zeggen al een paar weken dat we dit heel snel moeten vergeten. Nu moeten er pittige gesprekken gevoerd worden en moeten we elkaar flink de waarheid zeggen. Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren.”

Foto: Pro Shots

Comments (1)

  1. Op basis van de biebewherrende beelde kump Henkie op mig sjultbewus en opreg euver.

Comments are closed.