Top/Flop | Roda JC Kerkrade – Ajax

In een bij vlagen enerverende wedstrijd waarin Roda JC niet slecht voor de dag kwam heeft het geen punten weten te pakken. De nummer twee van de ranglijst, Ajax, had aan twee sterkere fases genoeg om vier doelpunten te maken en zo er met de winst vandoor te gaan. We kijken middels de Top/Flop nog eens terug op de wedstrijd.

TOP
Snelle openingsgoal: nog voordat iedereen goed en wel op z’n plek in het stadion zat lag de bal al in het netje. Of ja, misschien niet in het netje, maar hij passeerde wel in z’n volledigheid de doellijn en dat is uiteraard genoeg voor een doelpunt. Simon Gustafson was in de tweede minuut de gevierde man en Roda liet zien dat het niet zomaar zou terugdeinzen voor de recordkampioen. Ondanks dat het aan het einde van de rit niks opleverde toch een goede prestatie.

Verdedigend sterke fase: hoe interessant de wedstrijd voor rust was, zo saai was ‘ie in het eerste halfuur na de pauze. Er viel bijna geen enkele kans te noteren en zodoende leek het er lange tijd op dat 1-2 de eindstand zou worden. Enerzijds heeft de matige fase te maken met minder druk van Ajax, maar het moet gezegd worden dat vooral Roda hier een aandeel in had door de zaak lange tijd potdicht te houden. Een pluspunt voor de verdedigende instelling dus.

Invalbeurt Livio Milts: hij moest al vroeg ten strijde trekken, maar invaller Milts liet een uitstekende invalbeurt zien. Noemenswaardig was zijn strakke panna op Lasse Schøne, maar ook de rest van zijn wedstrijd was een compliment waard. Prima spel!

FLOP
Na 2-3 volgt 2-4: de aansluitingstreffer viel laat maar niet té laat – er was nog zeker een tiental minuten om door te jagen op de gelijkmaker. Zodoende was het jammer dat eigenlijk direct na de 2-3 ook de 2-4 viel. Klaas-Jan Huntelaar zette daarmee voor de tweede keer de wedstrijd op slot. Of het lag aan een te ‘fanatieke’ instelling van de thuisploeg na de goal of aan iets anders is moeilijk te zeggen, feit blijft dat de kans om echt jacht te maken op een punt helaas uitbleef.

Gele kaart Gustafson: hij verzamelde er al een aantal voor acties waar je vraagtekens bij kunt zetten en ook afgelopen woensdagavond werd er weer een genoteerd die niet nodig was. Simon Gustafson heeft er een handje van om onhandige kaarten te pakken en dat komt hem nu duur te staan; de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen gaat aan zijn neus voorbij. Een dergelijke benadeling van het volledige team kan Roda natuurlijk niet gebruiken en dus verdient Gustafson hiermee een vermelding onder ‘Flop’.

Blessure Avdijaj: de nieuweling van de winterstop liet in de eerste wedstrijden sinds zijn toevoeging aan de selectie zien van grote waarde te kunnen zijn voor de ploeg. Zodoende is het heel zuur dat Avdijaj tijdens de wedstrijd het veld geblesseerd moest verlaten. De hamstringblessure kan hem zomaar enige tijd uit de roulatie houden en dat is voor hemzelf, maar natuurlijk ook voor Roda JC, nogal een aderlating. Beterschap!

Beoordelingen
Hidde Jurjus – 7: deed wat hij kon en dat waren in elk geval geen gekke dingen. Vier tegengoals is jammer, maar je kan als doelman natuurlijk maar in beperkte mate echt het verschil maken.
Jannes Vansteenkiste – 6,5: deed weinig verheffends, maar ook geen rare dingen. Degelijke wedstrijd.
Adil Auassar – 6,5: zie ‘Vansteenkiste’.
Patrick Banggaard – 6,5: zie ‘Auassar’.
Henk Dijkhuizen – 6,5: zie ‘Banggaard’.
Tsiy Ndenge – 7: zorgde voor reuring op het middenveld en was bij vlagen gevaarlijk. Goede partij.
Mohamed El Makrini – 6: hij pakte geen gele kaart en dat is mooi. Verder weinig gezien; zakelijk.
Livio Milts – 7: zie ‘Top’.
Simon Gustafson – 6: maakte de openingsgoal en speelde verder degelijk. Minpunt voor de genoemde gele kaart.
Mikhail Rosheuvel – 6,5: wist naar mogelijkheden af en toe gevaar te stichten, maar misschien iets minder dan gehoopt.
Maecky Ngombo – 6,5: deed eveneens wat hij kon, maar tegen de Amsterdamse verdediging is het lastig voetballen.

Comments (1)

  1. Pascal Zorenc

    Realiteit, dat is het woord. Ze zijn er niet klaar voor. Maar veel erger is dat de Iraanse sinbad in beeld is. Ik heb in iedergeval liever Koroteav en vele met mij. De Iraanse vent is gewoon niet wat wij willen en past qua karakter ook niet bij ons.

Comments are closed.