‘Verzwakt Roda JC wil winkelen in Alkmaar’

Roda JC Kerkrade wil graag snel doorpakken na het vertrek van Fréderic Ananou. De club heeft zich gemeld in Alkmaar om Rens van Eijden naar Kerkrade te halen, meldt Voetbal International.

Van Eijden heeft een contract bij AZ, dat hem verbindt tot de zomer van 2020. Daarom zal Roda JC mikken op een huurperiode. De verdediger komt dit seizoen niet in de plannen van John van den Brom voor, mede door eerder blessureleed. Hij speelde tot nu toe dit seizoen één wedstrijd in de Eredivisie.

Van Eijden wees eerder een verhuur aan Sparta af. Op het eerste gezicht is het daarom niet logisch om wel aan Roda JC verhuurd te willen worden. Trainer Robert Molenaar kan hier echter een belangrijke rol in spelen: de oefenmeester werkte bij N.E.C. reeds samen met de mandekker en hield daar prettige herinneringen aan over.

De 29-jarige Bosschenaar doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar speelde op het hoogste niveau voor Willem II, N.E.C. en AZ. Bij de laatstgenoemde club staat hij inmiddels sinds de zomer van 2016 onder contract, na zeven jaren in Nijmegen te hebben gespeeld. Van Eijden heeft in totaal 201 Eredivisie-duels achter zijn naam.

Header: Roda JC Live