Voorbeschouwing | Roda JC verloor nog nooit van Jong AZ

Met Jong AZ treft Roda JC Kerkrade morgen een ploeg waarvan het nog nooit verloor. Een overwinning zou een welkome opsteker betekenen voor de club in een moeilijke periode. Roda JC Live blikt vooruit op het duel.

Terwijl het eerste elftal floreert en volop meedraait in de strijd om de landstitel van Nederland, speelt Jong AZ haar wedstrijden in de luwte van de Keuken Kampioen Divisie. De Alkmaarders, of Wijdewormernaren, bezetten na achttien wedstrijden de veertiende positie. Onder leiding van trainer Michel Vonk is een degelijke tweede periode afgewerkt, die besloten werd op de negende plaats.

Talenten

Ook dit seizoen kan Jong AZ beschikken over enkele talentvolle spelers. Daarbij is de meest in het oog springende speler Zakaria Aboukhlal. De 19-jarige rechtsbuiten is topscorer van het beloftenelftal en wist maandag eigenhandig Helmond Sport te vellen met drie goals. Voor Roda JC is het een voordeel dat hij waarschijnlijk ontbreekt, aangezien hij zondag op de bank moet plaatsnemen bij het duel tussen AZ en Ajax.

Dat betekent niet dat Roda JC niet beducht hoeft te zijn op de vleugelspelers van de Alkmaarders, want ook linksbuiten Tijjani Reijnders is talentvol. Op het middenveld houdt Kenzo Goudmijn de boel in het gareel, terwijl doelman Rody de Boer ook geregeld uitblinkt. 

Moeilijke periode

De thuisploeg van vrijdagavond kent een moeilijke periode en is inmiddels zes wedstrijden zonder overwinning. Een gelijkspel op bezoek bij Go Ahead Eagles was nog verdienstelijk, maar de overige resultaten waren niet om over naar huis te schrijven. Als klap op de vuurpijl werd vorige week duidelijk dat de aftrek van drie punten definitief is geworden. Desondanks is het spel over het algemeen lang niet slecht, maar de ploeg komt niet aan afronden toe. 

In de afgelopen zes wedstrijden, tegen laag geklasseerde tegenstanders, wist Roda JC slechts vijfmaal het net te vinden. Een belangrijke rol is daarin weggelegd voor Iké Ugbo, maar de spits van Chelsea kan ook niet alles in zijn eentje opknappen. Trainer Jean-Paul de Jong hamert dan ook al weken op meer koelbloedigheid voor het doel. Veel vooruitgang is daarin nog niet te zien. Daardoor neemt de druk op de trainer toe, want ondanks de lastige omstandigheden waarin hij heeft moeten werken, moet deze selectie beter kunnen dan de vijftiende plaats op de ranglijst. Een overwinning zou daarom goed uitkomen, want dan wipt Roda over Jong AZ heen.

Wedstrijdinformatie

Roda JC zal die overwinning moeten pakken zonder de geschorste Daryl Werker. Ook de geblesseerde Richard Jensen ontbreekt nog, waardoor het aannemelijk is dat Yann Aurel Bisseck zijn basisdebuut maakt. 

Verwachte opstelling Roda JC: Muyters – Schlösser, Bisseck, Verburgh, Van Eijma – Rösch, Klaasen, Souren – Croux, Ugbo, Alberg.

Verwachte opstelling AZ: De Boer – Church, Weigelt, Bakker, Oosting – Koopmeiners, Taabouni, Goudmijn – Correia, Margaret, Reijnders.

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Stan Teuben en is live te volgen via het Twitter-account van Roda JC Live (klik!). 

Roda JC Kerkrade Jong AZ
3Gespeeld3
2Gewonnen0
1Gelijk1
0Verloren2
9-4 (+5)Doelsaldo4-9 (-5)

Foto: Roda JC Live