Roda strijdt met N.E.C. en Willem II om komst Lukoki

Roda JC Kerkrade is nog steeds in de markt om Jody Lukoki binnen te halen. De Limburgers staan daarin niet alleen. Mede-Eredivisionisten N.E.C. en Willem II willen de buitenspeler ook graag aan zich binden.

Lukoki speelde twee jaar geleden voor het laatst in de Eredivisie, toen Roda JC in de Jupiler League bivakkeerde. Het jeugdproduct van Ajax kwam toen uit voor PEC Zwolle. Afgelopen seizoen koos hij voor een buitenlands avontuur bij het Bulgaarse Ludogorets. Volgens Voetbal International wil de aanvaller nu echter graag terugkeren naar de Eredivisie. Hij staat dan ook open voor de Trots van het Zuiden en sprak al met technisch directeur Ton Caanen.

“Jody is bloedsnel, een echte buitenspeler”, laat trainer Yannis Anastasiou optekenen tegenover het weekblad. De Griek en Lukoki kennen elkaar nog van de tijd dat Anastasiou assistent-trainer was bij Jong Ajax. “Wij hebben voorin en op de flanken zeker nog versterking nodig. Maar ik heb afgelopen seizoen weinig van Jody gezien, dus we moeten goed beoordelen hoe hij eraan toe is. En het is natuurlijk de vraag wat financieel mogelijk is.”

Dat laatste aspect lijkt een flinke drempel te kunnen vormen. Roda’s middelen blijven zeer beperkt en Lukoki lijkt bij Ludogorets niet weg te mogen voor een bedrag onder de miljoen euro. Dat is voor Roda ruimschoots onbetaalbaar en daarom lijkt een huurperiode de enige optie. Ook N.E.C. en Willem II hebben zich met het oog op een huur gemeld bij de zaakwaarnemer van Lukoki, die hoopt dat de Bulgaren de prijs nog kunnen laten kelderen.

Foto: ANP

Comments (26)

Comments are closed.