Vreman: “We mogen tevreden zijn met het punt”

Op basis van een sterke tweede helft pakte De Graafschap zondagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion een verdiend punt. Door een doelpunt van Karim Tarfi wisten de Superboeren in de tweede helft de stand op 1 – 1 te brengen en daar bleef het bij. Trainer Jan Vreman gaf op de clubsite aan blij te zijn met het punt.

“In de eerste helft begonnen we aardig met twee schoten van Jerry (van Ewijk, red.). Daarna ging het in de opbouw echter fout en uit die fout scoorde Roda de 1 – 0. Toen werd het lastiger voor ons. In balbezit waren we slordig, we gaven heel veel foute passes. Daardoor werden zij gevaarlijk”, zo analyseert Vreman de eerste helft.

“Na rust waren we echter sterk. Tot het laatste kwartier hebben we het goed gedaan, al creëerden we niet erg veel kansen. Toch hadden we de controle. Het spel speelde zich af op de helft van Roda en wij wonnen alle tweede ballen. Ook met lange ballen gingen we goed om.” De goal van Tarfi viel uit een vrije trap van grote afstand, waarbij Verbist mistastte. “Van grote afstand zwaaide de bal weg richting de benedenhoek. Dat zijn lastige ballen voor keepers.”

In het laatste kwartier zette Roda nogmaals aan voor een slotoffensief, al had De Graafschap ook nog twee aardige kansen op de overwinning. “Als we hier drie punten hadden winnen halen, hadden we het in balbezit beter moeten doen. Toch is het al met al een goede prestatie. De vervangers van de basisspelers, die er niet bij konden zijn, hebben het goed gedaan en dat is erg positief. We hadden natuurlijk liever meer gehad, maar we mogen blij zijn met het punt.”

Foto: Theo Kock