Weerzien met Molenaar lijkt serieuze test voor Roda JC

In het Parkstad Limburg Stadion zal Roda JC vrijdagavond proberen om de perfecte competitiestart een vervolg te geven. Met NAC Breda treffen de Kerkradenaren voor het eerst dit seizoen een potentiële concurrent.

Daarom zal het interessant zijn om vrijdagavond te zien hoe Roda zich weert tegen een tegenstander die ook om de hogere play-off-plekken wil spelen. Tegen FC Dordrecht, Jong Ajax en FC Den Bosch wist de ploeg van Jurgen Streppel eenvoudig overeind te blijven. Doelpunten maken blijft voorlopig een probleem, de ploeg heeft erg veel kansen nodig. Maar wie maalt daarom als één doelpunt telkens genoeg is om drie punten binnen te slepen? Tot nu toe kreeg Roda nog geen enkel tegendoelpunt, iets dat aantoont dat de defensie vele malen stabieler en betrouwbaarder is dan vorig seizoen.

Tegen NAC Breda treft die verdediging op papier de sterkste voorhoede tot nu toe. Lijkt, want de Bredanaars zijn niet denderend uit de startblokken geschoten. Zoals altijd wordt er in Breda gekeken naar de bovenste plekken in de ranglijst, met als doel om uiteindelijk al dan niet via play-offs te promoveren naar de Eredivisie. Het begin is daar niet naar, want ook al won NAC twee maal, dat ging beide keren wel bijzonder moeizaam.

Scoren
Provinciegenoten Helmond Sport en TOP Oss werden in eigen huis met de kleinste marge verslagen (beide 1-0), terwijl uit bij MVV een pijnlijke 3-1-nederlaag werd geleden. Scoren is ook bij de Parel van het Zuiden een probleem: Odysseus Velanas kwam als middenvelder tweemaal tot scoren, de andere goal kwam van het hoofd van Jort van der Sande. De aanvaller is overgenomen van FC Eindhoven, waar hij veelvuldig het doel trof. Voor NAC liet hij in een korte invalbeurt tegen MVV al zien dat hij dat ook in Bredase dienst kan. Van der Sande behoort vrijdagavond tot de basiself van Robert Molenaar, die als trainer met Roda JC degradeerde en nu voor het eerst terugkeert in het Parkstad Limburg Stadion.

Bij Roda JC zijn geen wijzigingen te verwachtingen ten opzichte van vorige week. De club is nog steeds naarstig op zoek naar versterkingen voor het middenveld, maar dat gaat aankomen op de laatste dagen van de transferperiode.

Verwachte opstelling Roda JC: De Boer – Reith, Joppen, Röseler, Douglas – Hartjes, Emmers, Sieben – Mallahi, Vente, Limbombe.

Header: Roda JC Live