Wijzigingen bij Eagles en Roda voor bekerduel

In de tweede ronde van de KNVB-beker staan Go Ahead Eagles en Roda JC woensdagavond tegenover elkaar. Voor de televisiekijkende fans is het te hopen dat dat een mooiere wedstrijd oplevert dan vorig seizoen.

Toen speelden de Deventenaren ultradefensief en hielden daarmee, zoals zo vaak, de nul. De ‘loopgravenoorlog’ in de Adelaarshorst eindigde in 0-0, een eindstand die woensdag in ieder geval niet op het scorebord zal staan. Misschien wel na 90 minuten, maar uiteindelijk gaat een verlenging of strafschoppenserie beslissing brengen.

Vier keer troffen beide ploegen elkaar tot nu toe in de KNVB-beker, en dat gebeurde alle keren in Deventer. Het aantal overwinningen is eerlijk verdeeld: Roda bekerde door in 2010 (0-2) en 2005 (0-1). Voor thuisoverwinningen moeten we verder terug, want Go Ahead trok aan het langste eind in 2004 (2-0) en 1965 (3-0).

Bijzaak
Voor Go Ahead is de beker bijzaak in een seizoen waarin alles draait om handhaven. Tegen alle verwachtingen in promoveerden de Eagles rechtstreeks naar de Eredivisie. Op dat niveau houdt de ploeg alleraardigst stand. Plek 10 na zestien wedstrijden is meer dan waarop iedereen gehoopt had. Toch is van rusten geen sprake: zondag komt NEC op bezoek voor een belangrijk promovendiduel. Daarom zal trainer Kees van Wonderen gaan wisselen in zijn basiself, iets wat hij ook al deed voor de bekerwedstrijd tegen Almere City. Dat wonnen de Eagles met 0-2.

Ook Jurgen Streppel zal wat wijzigingen doorvoeren, maar wel minder dan in de eerste ronde tegen FC Den Bosch. Toen wisselde de coach maar liefst acht spelers, woensdag krijgen naar verwachting maar een paar bankzitters een kans. Voor Roda is de beker namelijk een mooie kans om zich te meten met wat Eredivisie-ploegen, waarvan Go Ahead de eerste is. Zeker in een lege en dus sfeerloze Adelaarshorst zien de Kerkradenaren mogelijkheden voor een resultaat.

Verwachte opstelling Go Ahead Eagles: Noppert – Deijl, Idzes, Bakker, Kuipers – Brouwers, Rommens – Berden, Botos, Heil – Lidberg.

Verwachte opstelling Roda JC: De Boer – Marzo, Joppen, Werker, Absalem – Klaasen, Vossebelt, Bouchouari – Jubitana, Cijntje, Pflücke.

Foto: Roda JC Live