Willem II deelt Roda dreun uit in degradatiestrijd: 1-0

Roda JC Kerkrade heeft zondagmiddag een gevoelige nederlaag geleden in de strijd tegen degradatie. Willem II bleek in het eigen stadion met 1-0 te sterk. Ben Rienstra scoorde de winnende treffer.

De ploeg van Robert Molenaar begon uitermate zwak aan de degradatiekraker, die kwalitatief in het geheel ver ondermaats was. In de beginfase kwam Willem II meermaals dreigend voor de goal van Hidde Jurjus. Na veertien minuten moest de doelman, getooid met pet, lossen. Ben Rienstra schoot de bal van afstand loepzuiver in het doel, na knullig balverlies van Simon Gustafson.

Daarna duurde het nog een kwartier voordat de Tilburgse storm ging liggen. In die tijd kwam de thuisploeg nog tot enkele afstandsschoten. Na een half uur kwam Roda beter in het spel, zonder kansen te creëren. Dat beeld zette zich in het tweede bedrijf voor. De bezoekers hadden het spel redelijkerwijs in handen, maar opnieuw leidde dat niet tot grote mogelijkheden. Het serieuze gevaar voor het doel van Mattijs Branderhorst bleef beperkt tot enkele scrimmages.

Ondanks enkele aanvallende wissels van Robert Molenaar ging het duel in een ijskoud Koning Willem II Stadion daarmee uit als een nachtkaars. Door het verlies is de achterstand van Roda JC op de Tilburgers verdubbeld van drie naar zes punten.