“Zij moeten improviseren, dat is een voordeel”

Zondagmiddag treedt Roda JC Kerkrade voor het eerst in drie weken weer eens aan in het eigen Parkstad Limburg Stadion. Om 14:30 is het sterke Sparta Rotterdam de tegenstander. In gesprek met de clubsite blikt trainer René Trost vooruit op het duel met de Kasteelheren.

De trainer lijkt de tegenstander van zondagmiddag zeker niet te onderschatten. Trost wijst erop dat Sparta in de eerste tien wedstrijden 19 punten gehaald heeft. Dat zijn er slechts zes minder dan Roda. Daarmee bezetten de Rotterdammers de vijfde plaats. Om de aansluiting met de top 4 niet te verliezen zal Sparta moeten winnen, aangezien FC Eindhoven en FC Volendam hun wedstrijden al wonnen dit weekeinde.

“In vergelijking met vorig seizoen bestaat het elftal van Sparta uit een aantal nieuwe spelers. Paul Gladon en Johan Voskamp vormen een gevaarlijk spitsenduo; zij staan garant voor doelpunten. Het is een degelijk elftal. Wel is het een voordeel voor ons dat hun twee centrale verdedigers vorige week rood kregen. Ze zullen dus moeten improviseren.”

Kijkend naar zijn eigen team, ziet Trost de positieve ontwikkelingen die een aantal spelers hebben doorgemaakt ten opzichte van vorig seizoen. Daarbij pikt hij er de gedaanteverwisselingen van Wiljan Pluim en Ard van Peppen uit. “Zij hebben de knop ten opzichte van afgelopen seizoen volledig omgezet en daar heb ik ze voor gecomplimenteerd. Wiljan is technisch fantastisch en hij werkt hard. Hij heeft plezier en vertrouwen en daardoor kan hij het team op sleeptouw nemen. Ard had het vorig seizoen moeilijk, maar werkt dit seizoen keihard. Nu kunnen we hem met zijn ervaring natuurlijk goed gebruiken.”

Ook de terugkeer van Anco Jansen stemt de trainer vrolijk. “Het is heel mooi dat hij weer fit is. Hij kan iets toevoegen met zijn uitstekende techniek en scorend vermogen; toch moeten we voorzichtig met hem zijn.” Over de wedstrijd met Jong FC Twente is hij ook tevreden. “We bleven rustig na de rode kaart, creëerden de hele wedstrijd grote kansen en sloegen goed toe. Dat we niet vaker scoorden is te wijten aan het uitstekende keeperswerk van Sonny Stevens.”

Morgen speelt Roda JC tegelijkertijd met N.E.C., dat thuis uitkomt tegen FC Oss. De wedstrijd begint om 14:30 en is live te volgen op Twitter. Lees de voorbeschouwing hier!

Foto: Henk Korzelius

Comments are closed.