Aanvalslinie Roda incasseert volgende tik

Roda JC Kerkrade moet het ten minste drie maanden stellen zonder spits Simon Church. Dat bracht verder onderzoek aan het licht. Daarmee ziet coach Yannis Anastasiou na Dani Schahin zijn tweede centrumspits langdurig in de lappenmand terechtkomen.

Church, international van Wales, viel een dikke twee weken geleden geblesseerd uit in het met 5-0 verloren uitduel bij Feyenoord. Vorige week onstonden er al vermoedens dat die heupblessure zwaarder zou uitvallen dan in eerste instantie gedacht werd, waarna verder onderzoek in de afgelopen dagen uitwees dat een operatie aan de kwetsuur noodzakelijk is. De Limburger-verslaggever Roel Wiche bevestigt dit vandaag op Twitter. Het gevolg is dat de Welshman pas na de winterstop weer zijn opwachting kan maken in het geel-zwarte tenue.

Dat is een flinke streep door de rekening voor Roda-coach Yannis Anastasiou, die de oorspronkelijk beoogde eerste spits Dani Schahin in vrijwel de eerste voorbereidingsweek op het nieuwe seizoen al zag afhaken met knieklachten als gevolg van aanpassingsproblemen aan het kunstgras in Zuid-Limburg. De Duits-Oekraïense aanvaller begon onlangs wel weer op het veld te trainen en hoopt binnen een aantal weken zijn opwachting te maken in de Eredivisie. Tot die tijd zal Anastasiou voor de spitspositie moeten terugvallen op Nestoras Mytidis, die tot dusver nog niet kon bekoren in de duels die hij speelde, Tim Blättler, die nog geen enkele Eredivisie-speelminuut vergaarde dit seizoen, en niet-spitsen als Mikhail Rosheuvel, Adil Auassar en Mitchel Paulissen.

Foto: Pro Shots

Comments (11)

Comments are closed.