“Ik zie het iedere week ietsjes beter gaan”

Nee, Roda kent op het moment niet de meest fabelachtige competitiestart uit de clubhistorie. De nog zegeloze Kerkraadse formatie bezet de laatste plaats op de ranglijst. Ard van Peppen weigert echter er pessimistisch van te worden. “Vlekkeloos loopt het allemaal niet, maar er is een vast concept waaraan de ploeg zich kan vasthouden.”

Het ‘gebrek aan leiders’ is een zinsnede binnen en rondom Roda die in de laatste weken meermaals de revue passeerde, zo erkent ook de linksback in Voetbal International. “Het is duidelijk dat Roda JC door een ongelukkige samenloop van omstandigheden bepalende spelers zag wegvallen. Na aanvaller Dani Schahin raakte ook Simon Church geblesseerd. En Roel Brouwers is per direct gestopt. We moeten het tij zo snel mogelijk zien te keren, maar dat zal in eerste instantie zijn met de jongens die we hebben.”

De Koempelclub bevindt zich in een historisch slechte periode, met inmiddels vijf nederlagen op rij en zeven duels zonder doelpunt. “De laatste wedstrijd tegen NEC (0-1, red.) had ik tijdens de rust het gevoel dat we op weg waren naar de overwinning”, aldus Van Peppen. “Maar dan valt die goal van NEC tien minuten voor tijd uit het niets. Aan de andere kant, als je zo’n lange reeks niet wint of scoort, ontbreekt het aan aanvallend vernuft.” Het duel van aanstaande zondag, wanneer de geel-zwarten op bezoek gaan bij Excelsior, zou bij een nederlaag de negatieve tendens alleen maar versterken. “Dan zal de kloof met de streep groter worden. Dat zal voor een mentale tik zorgen. Maar zoals Roda voetbalt, zie ik het wel iedere week ietsjes beter gaan. Dat moet vroeg of laat worden beloond met punten, dus ook goals.”

De routinier ziet desalniettemin aanknopingspunten voor beterschap: “Als ik het vergelijk met vorig seizoen, hebben we veel meer de intentie en het vertrouwen om écht te voetballen. Vlekkeloos loopt het allemaal niet, maar er is een vast concept waaraan de ploeg zich kan vasthouden. Alleen staan we het eind van de rit steeds met lege handen.”

Foto: Pro Shots

Comments (11)

Comments are closed.