‘Anastasiou en Roda JC naderen akkoord’

Yannis Anastasiou wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van Roda JC Kerkrade. Op enkele details na zijn de partijen het eens over een twee jaar durende verbintenis. Dat melden verschillende media.

Tussen 2000 en 2004 kwam de Griek uit voor de Kerkradenaren. Hij speelde in die tijd 114 duels, voordat hij verkaste naar Ajax. Zijn spelerscarrière sloot hij af bij het gerenommeerde FC Omniworld, waarna hij assistent-trainer werd bij de Griekse grootmacht Panathinaikos. Daar werd hij uiteindelijk ook trainer, totdat hij in 2015 ontslagen werd.

Anastasiou bevestigde tegenover Voetbal International met Roda gesproken te hebben. “Dat was een goed gesprek. Nu wacht ik op duidelijkheid van de club.” Volgens De Telegraaf bevinden deze gesprekken, die al een tijdje gaande zijn, zich inmiddels in de afrondende fase. Anastasiou zou trainer worden van het eerste elftal tot medio 2018. Tegenover VI houdt de 43-jarige trainer wel nog een slag om de arm. “Het gaat nog om wat kleine dingetjes, maar die zijn wel belangrijk. Het ziet er goed uit, maar ik heb in het voetbal zo veel meegemaakt, dat ik weet dat alles nog kan gebeuren.”

De teruggekeerde Rick Plum wordt de assistent van Anastasiou, die door de club is medegedeeld dat hij geen eigen assistent mee mag nemen. De promotieheld van Roda JC was afgelopen seizoen een tijdje inactief vanwege een burn-out, maar vervangt vanaf de zomer Regillio Vrede als assistent-trainer. De 42-jarige Kerkradenaar was de laatste maanden al bezig met scoutingwerkzaamheden voor de club.

Foto: EPA

 

Comments (35)

Comments are closed.