Regillio Vrede vertrekt bij Roda JC Kerkrade

Regillio Vrede keert in het komende seizoen niet meer terug op de bank bij Roda JC Kerkrade. Dat laat de oud-verdediger vanaf zijn vakantieadres weten aan FOX Sports.

Vrede was de voorbije jaren assistent-trainer bij de Kerkradenaren en nam samen met Rick Plum twee maal het roer over als trainersduo ad interim. Afgelopen jaar was zijn kompaan Plum niet meer op de bank te zien. De officiële lezing was dat hij een burn-out had, maar er zou ook frictie zijn tussen hem en de inmiddels vertrokken hoofdtrainer Darije Kalezic. Vrede bleef dus als assistent over naast Kalezic, aangevuld door keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder.

“Ik heb te horen gekregen dat Roda niet met mij verder wil”, verklaart Vrede tegenover FOX. “Ik wacht nu hoe dit financieel afgewikkeld wordt.” Vrede’s contract loopt aan het eind van deze maand af, dus in principe zou Roda JC verder geen vergoeding hoeven te betalen aan de assistent-trainer, om zijn contact af te kopen of iets dergelijks.

Vrede heeft inmiddels contact gehad met zijn oude club RKC Waalwijk om daar in dienst te treden. Hij noemt de Waalwijkers ‘een interessante optie’, maar hij wil eerst zijn zaken met Roda afgehandeld hebben. Ook de club uit Waalwijk bevestigt dat er interesse is in Vrede en dat er bovendien contact is geweest. Bij RKC, dat afgelopen seizoen laatste eindigde in de Jupiler League, is Peter van den Berg momenteel trainer. Hij verving de ontslagen Martin Koopman en heeft een contract tot medio 2017.

Foto: Pro Shots

Comments (24)

Comments are closed.