Anastasiou mikt op spaarzame uitbraken tegen Ajax

Roda JC Kerkrade won al sinds 1999 niet meer in de Amsterdam ArenA en hoopt daar zaterdagavond verandering in te gaan brengen. Het betekent voor trainer Yannis Anastasiou ook een terugkeer naar de club waar hij als speler en jeugdtrainer actief was. Hij blikt in gesprek met Club TV vooruit op het duel. 

“In de wedstrijd tegen Heracles hebben we proberen te laten zien dat we verzorgd vooruit willen voetballen”, steekt de Griek van wal. “We hebben het onszelf echter moeilijk gemaakt. Er was angst om echt aan te vallen binnen de ploeg en daardoor werd het veld te groot. Dat is iets dat we tegen Ajax absoluut niet kunnen gebruiken.” De analyse van de wedstrijd tegen de Almeloërs besluit hij met een waar voetbalcliché: “We zitten in een proces en we hebben nog niet het niveau dat we willen hebben.”

Anastasiou erkent dat er op bezoek bij de recordkampioen andere zaken gevraagd zullen worden. “Tegen Ajax zullen we natuurlijk niet zo vaak de bal hebben als tegen Heracles. Het is een totaal verschillende wereld en dat vraagt om een andere manier van spelen.” Het nieuwe Ajax onder Peter Bosz mikt op attractief voetbal met veel balbezit en zal dus ook de eerste thuiswedstrijd van het seizoen volledig willen domineren. “We zullen nergens op het veld veel ruimte gaan krijgen. Het is dus zaak dat als we de bal hebben, we zo snel mogelijk naar hun doel toe kunnen bewegen.”

Buiten de bekende langdurige blessures van Dani Schahin en Jens van Son kan de trainer beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Kahmaran Demirtapa ontbreekt verder nog bij de wedstrijdselectie met een lichte blessure. Roel Brouwers en Christian Kum kunnen inmiddels ook een hele wedstrijd aan. 

Comments (13)

Comments are closed.