Roda slaat in blessuretijd toe in ArenA: 2-2

Roda JC Kerkrade heeft een onverwacht punt overgehouden aan het uitduel bij Ajax. De Limburgers liepen lang achter de feiten aan, maar knokten zich terug in het duel en beloonden zichzelf met de gelijkmaker van Tom van Hyfte in de 91e minuut; het duel eindigde daardoor in 2-2.

Ajax maakte vanaf de eerste minuut haar intenties duidelijk en zocht snel de weg naar het doel van Benjamin van Leer. De Roda verdediging piepte en kraakte in het eerste kwartier en werd al in de achtste minuut kapotgespeeld via een combinatie van Riedewald, Klaassen en Dolberg, die de fraaie aanval voor een leeg doel afrondde. Een snelle domper dus, maar de eerste serieuze uitbraak van de Kerkradenaren leverde totaal onverwachts de gelijkmaker op: een steekbal van Boysen werd binnengetikt door Adil Auassar, die vorige week ook al trefzeker was tegen Heracles. Het wedstrijdbeeld wijzigde voor de rust niet; Ajax had zo’n 80% balbezit en viel aan, Roda beperkte zich tot tegenhouden. Dat lukte aardig en Van Leer had met de voet nog een antwoord paraat op een schot van dichtbij van Sinkgraven, maar was kansloos toen Dolberg op slag van rust Ananou aftroefde in de doelmond en de 2-1 binnentikte.

Na de rust bracht coach Anastasiou de aanvankelijk gepasseerde Roel Brouwers in de ploeg voor de tegenvallende Martin Milec, waardoor Frederic Ananou naar de rechtsbackpositie verhuisde. Dat leverde direct een grote kans op, toen diens voorzet nét niet binnengetikt werd door de inlopende Mikhail Rosheuvel. Ajax pakte vervolgens het initiatief weer op en invaller Amin Younes was tweemaal dichtbij een treffer; zijn eerste schot verdween een metertje naast, de tweede poging werd op de lijn geblokt door Brouwers. Ook Nemanja Gudelj nam het Roda-doel onder vuur, maar Van Leer had goede reddingen in huis. Een kwartier voor tijd leek Roda met een snelle uitbraak opnieuw op gelijke hoogte te komen, maar na een combinatie tussen Rosheuvel en Van Hyfte verdween de bal rakelings naast het doel van Cillessen. Zo nam enige nervositeit bezit van de ArenA, aangezien de thuisploeg er ook niet in slaagde om écht door te drukken. Ook de van Chelsea gehuurde Bertrand Traoré weigerde het duel in het slot te gooien, waarna de Amsterdammers het deksel op de neus kregen; in de 91e minuut stond Tom van Hyfte op de juiste plek om een vrije trap binnen te lopen, waarmee hij de eindstand op 2-2 bepaalde. In de 93e minuut incasseerde Frederic Ananou zijn tweede gele kaart vanwege spelbederf, maar invloed op het resultaat had dat niet meer.

Zo beschikt Roda na twee speelrondes nog over een ongeslagen status, nadat het vorige week gelijkspeelde tegen Heracles Almelo (1-1). Volgende week mag het opnieuw aan de bak in het Parkstad Limburg Stadion, waar Vitesse dan de tegenstander is.

Ajax – Roda JC Kerkrade 2-2 (2-1)
Goals: 8′ 1-0 Dolberg (AJA), 17′ 1-1 Auassar (RJC), 44′ 2-1 Dolberg (AJA), 90+1′ 2-2 Van Hyfte (RJC))
Geel: Riedewald, Klaassen (AJA), Gullón (RJC)
Rood: Ananou (90+4′, twee keer geel)
Opstelling Roda JC: Van Leer – Milec (57′ Brouwers), Ananou, Kum, Van Peppen – Gullón (66′ Noor), Van Hyfte, Ajagun – Auassar, Rosheuvel, Boysen (76′ Paulissen)

Foto: Roda JC Live

 

Comments (56)

Comments are closed.